Trinajstica očitno ni srečna številka za 36-letnega slovenskega tekmovalca, ki je dirko v Daytoni začel s svojega najboljšega štartnega položaja doslej. Na petkovih kvalifikacijah si je namreč privozil zavidanja vredno 13. mesto. In ravno 13. štartni položaj mu, kot kaže, ni prinesel sreče. Skubic je sicer startal dobro in takoj pridobil nekaj mest. Že v drugem ovinku dirke pa se je zgodila nesreča.

P.J. Jacobsen, komaj 16-letni Američan, je zaradi neogrete prednje pnevmatike padel. Med drsenjem po progi pa je v pesek zbil še četverico tekmovalcev, ki se v silni gneči 45 voznikov temu niso mogli izogniti. Med njimi je bil tudi Skubic, ki je sprva celo obležal negiben in za trenutek izgubil zavest. Zato se dogodka v Daytoni le medlo spominja.

"Če sem povsem iskren se dogajanja sploh ne spominjam. Vem le, da je bila v prvem ovinku gneča. V Daytoni je vedno tako. Prvi krog na tej dirki je zares nevaren. Velikokrat so se dogajali padci, zato sem bil sam izjemno previden. A tokrat zares nisem mogel storiti nič, saj je le počilo in naslednje, kar se spominjam, je beli strop reševalnega vozila, v katerem sem se zavedel," je po temeljitem rentgenu hrbtenice in glave ter po odpustu iz bolnišnice Halifax v Daytoni povedal vidno pretreseni in razočarani Skubic.

Slovenski dirkač, član moštva Inotherm Yamaha, je bil tokrat ob izjemno priložnost, da bi popravil svoj rezultat iz leta 2008, ko je dirko končal na 8. mestu. Skubic je nesrečo odnesel brez večjih poškodb, z le nekaj udarci in odrgninami ter s pretresom možganov, zaradi česar je začasno ostal brez spomina.