Sobota, 6. marca

V Celju bo 40. Valčkov ples v organizaciji Zdravniškega društva Celje. Gre za dobrodelno prireditev, katere izkupiček bo namenjen Javnemu zavodu Socio Celje za zavetišče za brezdomce.

Nedelja, 7. marca

Švicarji bodo na referendumu odločali, ali imajo domače živali, ki so bile zlorabljene, pravico, da jih na sodišču zastopa odvetnik.

V Madridu so napovedane obsežne demonstracije proti umetni prekinitvi nosečnosti.

Na drugi strani oceana pa bodo v glavnem mestu Mehike, Ciudadu de Mexico, sklepali prve poroke istospolnih partnerjev.

V Los Angelesu se bo zgodila 82. podelitev nagrad Ameriške filmske akademije. Prireditev bosta povezovala Steve Martin in Alec Baldwin. Poznavalci največ nagrad pripisujejo filmoma Avatar in The Hurt Locker, ki tekmujeta tudi v kategoriji za najboljšo režijo, pri čemer sta v konkurenci nekdanja zakonca James Cameron (Avatar) in Kathryn Bigelow. Cameron je letos že slavil na podelitvi zlatih globusov z globusom za najboljšo dramo. Z Avatarjem je tudi presegel lastni rekord, saj je film po zaslužku že prehitel doslej najbolje prodajani film Titanik, ki je kraljeval na podelitvi oskarjev pred 12 leti.

Torek, 9. marca

V Moderni galeriji v Ljubljani bodo ob 20. uri odprli pregledno razstavo najbolj prepoznavnega sodobnega stripovskega avtorja pri nas, Tomaža Lavriča, čigar delo je cenjeno tudi v mednarodnem prostoru.

Sreda, 10. marca

Odbor za obrambo bo obravnaval resolucijo o nacionalni varnosti, odbor za finance pa predlog zakona, s katerim bodo ustanovili posebno agencijo, ki bo upravljala državno premoženje v podjetjih, bankah, skladih in zavodih.

Četrtek, 11. marca

Ob 17. uri bo v veliki sejni sobi (pritličje) ministrstva za kulturo potekal nov krog Divjih misli. Tokrat bo pogovor z naslovom Kriza javne besede vodil Janko Lorenci, k sodelovanju pa so povabili novinarja Mirana Lesjaka in Borisa Berganta, antropologinjo dr. Vesno Godina in filozofa dr. Borisa Vezjaka, pisatelja Mitjo Čandra in odvetnico Nino Zidar Klemenčič.

Petek, 12. marca

Poslanci v odboru za gospodarstvo bodo premlevali projekta gradnje TEŠ 6 in NEK 2.