Blejski odbojkarji so že z uvrstitvijo med najboljših šest ekip, ki se borijo za vstop na zaključni turnir, dosegli velik uspeh. Precej večjega, kot so pred sezono pričakovali, a se zdaj ne nameravajo ustaviti. Njihov tekmec je stari znanec iz Innsbrucka. Moštvi sta se pred desetimi dnevi pomerili v srednjeevropskem tekmovanju, a sta seveda skrivali svoje adute, saj sta takrat že vedeli, da se bosta v ligi prvakov pomerila med seboj. Popotnica Blejcev pa je bila dobra - potem ko so v četrtfinalu presenetljivo premagali favorizirano Macerato, so v generalki za današnji dvoboj ugnali še Tirolce.

Posebnih presenečenj trener ACH Volleyja Glenn Hoag ni pripravil. Na voljo je imel vse igralce, saj so poškodbe preteklost, pa tudi vzdušje v majhni dvorani v Innsbrucku, v katero se lahko nagnete kakšnih 1500 gledalcev, je bilo dokaj domače, saj je v Innsbruck prišlo tudi veliko navijačev v oranžnem.

A prvi niz ni stekel po željah gostov. Po izenačenem začetku so domači pri prvem tehničnem odmoru prvič ušli za dve točki, nekaj dobrih akcij Gabriela Chocholaka in Leonarda Santosa pa je tehtnico krepko nagnilo v prid Hypa. Strateg gostov Hoag je moral takoj vzeti minuto odmora, toda tudi nadaljevane je bilo neizrazito in domači so vodili že z 20:13. Takrat so se Blejci le prebudili, nekaj napadov Alena Pajenka in Olivrja Venna ter dober blok so izid pomaknili na 20:17. Toda bližje v tem nizu gostje niso prišli, Hypo pa je za zmago izkoristil drugo zaključno žogo.

Precej več je obetal drugi niz. Blejci so se zbrali in povedli s 7:4, pa nato še s 17:14, potem ko so jih domači vmes že ujeli na 11. in 13. točki. Toda Blejci niso našli svoje igre. Kljub občasnim prebliskom in nekaj lepim točkam se niso mogli odlepiti od tekmecev. V končnico so prinesli prednost 21:19, toda Hypo je po maratonski točki s srečnim razpletom spet izenačil na 21. točki. Blejci so imeli usodo v svojih rokah, Vid Jakopin je poskrbel za zaključno žogo s 24:23, vendar je Andrej Flajs nato serviral v out. Naslednji dve točki so dobili domači in tako uspešno končali preobrat.

Šele tretji niz je prinesel olajšanje v slovenski tabor. Blejci so se sicer še poigrali z živci navijačev in zapravili prednost 5:2, toda po 7:7 je bila na igrišču praktično le še ena ekipa. Igralci ACH Volleyja so z veliko boljšo igro tekmece prisilili v napake, serija teh je prinesla vodstvo 16:11, nato pa sta svoje dodala še Flajs s tremi točkami in Venno z dobrim serviranjem. Domači so lahko poraz le še ublažili, zmago v tem nizu pa je zagotovil Jakopin.

Toda v četrtem se je nato ponovila stara zgodba. Domači so pobegnili, gostje pa so jih morali loviti. Nekajkrat so jim prišli povsem blizu (11:14, 15:17), vendar nikoli dovolj, da bi imeli možnosti za preobrat. Preveč napak, žoge so kar po vrsti letele v out ali mrežo, pa so na široko odprle vrata Hypu. Domači odbojkarji so to izkoristili in zanesljivo slavili s 3:1 v nizih.

Zaključni turnir četverice bo 10. in 11. aprila v poljskem Lodzu. Nanj je že uvrščena domača ekipa Skra Beltachow, za preostala tri mesta pa se bori šest ekip. Poleg slovensko-tirolskega dvoboja sta na sporedu še obračuna med Trentinom in Asseco Resovio ter Dinamom iz Moskve in Olympiacosom. Če bodo Blejci uspešni v dvoboju z Innsbruckom, se bodo v polfinalu "final foura" pomerili z zmagovalcem obračuna Trentino-Asseco Resovia.