Gratzer je po ogledu del, ki so bila opravljena na letalnici v zadnjem času, in oceni snežnih razmer odobril tekmovanje, ta odločitev pa hkrati pomeni, da je planiška letalnica pridobila tudi nov certifikat, stari je sicer potekel 31. decembra 2009.

"Vse poteka po začrtanem urniku. Strojno se letalnica že oblikuje. Imamo pa veliko preveč snega, tri do pet tisoč kubičnih metrov, in nas čaka v naslednjih dnevih odstranjevanje. Glede vremenske napovedi in na zadnjo možno odjugo, ki lahko pride v času tekmovanja, bomo naredili natančen izračun, kako visoko bomo sneg pustili," je pojasnil vodja tekmovanja Jelko Gros.

Svetovno prvenstvo v poletih se bo s kvalifikacijami začelo v četrtek, 18. marca. Slavnostno odprtje bo v Kranjski Gori isti dan ob 19. uri. V petek in soboto tekmovalce čaka tekma za naslov svetovnega prvaka, v nedeljo pa je na programu še moštvena preizkušnja.

Bogat spremljevalni program bo potekal tako v Planici kot v Kranjski Gori, kjer bo organizacijski komite Planica v sodelovanju z občino Kranjska Gora pripravil navijaško vas z zabavnim programom od četrtka zjutraj do nedelje zvečer. Predprodaja vstopnic že poteka v vseh poslovalnicah Kompasa po Sloveniji in tujini.