Na Kinološki zvezi Slovenije so nam namreč potrdili, da je junija 2006 v imenu vzrejne komisije za molose na željo Saše Baričeviča in Zore Roter v zavetišču Gmajnice ocenila zunanjost Atlasa in Joy ter opravila vzrejni pregled za bulmastife. Tako je namreč zahteval takratni predsednik strokovnega sveta Kinološke zveze Slovenije Rajko Rotner (stric notranje ministrice Katarine Kresal), ki je bil tudi navzoč na pregledu.

Ta podatek pa se ne sklada s trditvijo kmetijskega ministra Milana Pogačnika, ki je na dan, ko sta stranki SLS in SDS proti njemu vložili interpelacijo, novinarjem zagotovil: "Strokovna komisija, ki je odločala o vrnitvi bulmastifov, je bila imenovana zelo korektno. Izločili smo vse strokovnjake, ki so že bili v kakšnih prejšnjih postopkih pri pripravi strokovnih mnenj za stranko (Baričeviča, op. p.)." Pogačnik je takrat priznal, da kinologa Vlada Gerbca v komisiji ni želel Saša Baričevič, "ker da je pristranski".

Pristranski pa je bil očitno zato, ker je lastniku jasno povedal, da mu psov, ki so tako hudo poškodovali Stanislava Megliča, ne bi nikoli vrnil. "Če bi jih razselili, bi to morda še šlo, če so trije skupaj, pa je to krdelo, pred katerim ni kaj dosti varen niti lastnik," nam je že julija lani dejal Gerbec. Včeraj je le ponovil, da mnenja ni spremenil, zato kot tak očitno ni bil primeren za neodvisno komisijo. Minister Pogačnik je povedal, da so morali iz komisije izločiti tudi kinologa Jožeta Vidica, "ker je že sodeloval v enem od prejšnjih postopkov", sodelovanje v enem od prejšnjih postopkov pri pripravi strokovnega mnenja za Sašo Baričeviča pa, kot kaže, ni bilo moteče pri Alenki Černe, predsednici Slovenskega kluba za velike pasme in molose ter nekdanji tajnici poslanske skupine LDS...