Tako slovenski kot avstrijski predstavnik v najmočnejši evropski konkurenci sta stara znanca, saj moči merita tudi v srednjeevropski ligi, kjer so letos obe tekmi v rednem delu dobili Blejci. Enako je bilo že lani, a naslova prvaka so se na koncu veselili pri Hypu Tirolu, ko so gladko s 3:0 v finalu premagali ravno ACH. "Tisti, ki smo lani igrali v finalu srednjeevropske lige, poraza še nismo pozabili. Izločilna boja pred finalnim turnirjem lige prvakov bosta zato odlična priložnost za maščevanje," je spregovoril kapetan ACH Volleyja Andrej Flajs. S soigralci ga v bližnji prihodnosti čaka naporen ritem tekem, saj jih po dveh tekmah lige prvakov že naslednji konec tedna čaka finalni turnir srednjeevropske lige (od 12. do 14. marca na Dunaju), kjer bodo znova glavni tekmeci Blejcev ravno odbojkarji Innsbrucka.

Oba nasprotnika se odlično poznata, hkrati pa gojita zelo podoben slog igre. Glavna razlika je, da ima Innsbruck že nekaj let enako ogrodje ekipe, medtem ko so Blejci pred letošnjo sezono močno pomladili svoje vrste. "Če je kdo premišljeval in dvomil o tem, ali smo lani imeli boljšo ekipo kot letos, je zdaj zagotovo že trdno prepričan v našo letošnjo kakovost. Mislim, da smo letos boljši, ker nas žene naprej želja po dokazovanju, zagnanost, zaupanje v naš sistem igre ter zaupanje med igralci in trenerjem," je Flajs poskušal razkriti skrivnost letošnjih blejskih odličnih iger, njegov soigralec Matevž Kamnik pa je dodal: "Trener od nas zahteva disciplino, koncentracijo in borbo za vsako točko. Kondicijsko in fizično smo stoodstotno pripravljeni. Seveda se včasih v naši igri še pojavijo padci. A vedno manj jih je. Smo ekipa, ki drži skupaj. Tudi v trenutkih, ko nam ne gre najbolje. Čutim, da nam zaupa in verjame v nas tudi trener."

Sestava avstrijskega prvaka je precej mednarodna, saj v četi slovaškega trenerja Štefana Chrtianskyja najdemo igralce iz vseh koncev sveta: Italije, Slovaške, ZDA, Brazilije… Na obeh tekmah prejšnjega kroga izločilnih bojev lige prvakov, ko je Hypo Tirol ugnal nekdanjega prvaka VfB Friedrichshafen, je največ točk dosegel Slovak Gabriel Chocholak. "Da so letos prišli tako daleč, so si zaslužili, saj so igrali zelo dobro. Igrajo osredotočeno in so približno takšna ekipa kot mi. Mesta imajo zelo dobro pokrita, imajo odličnega korektorja, podajalca, ne smemo pozabiti na oba srednja blokerja," je moč avstrijske ekipe ocenil trener ACH Volleyja Glenn Hoag, ki je s seboj vzel vseh 14 igralcev, saj je poškodbo zacelil tudi Marcelo Barreto, ki že trenira brez vseh težav.

Velika prednost slovenskega prvaka bodo znova njegovi zvesti navijači, saj jih bo na gostovanje odšlo okoli 250. Z odličnim vzdušjem se znajo pohvaliti tudi pri Hypu Tirolu, a kljub temu se je za njihovo malo dvorano dan pred tekmo še dalo dobiti nekaj vstopnic. Povsem drugače je z dvorano Tivoli, ki je bila za povratni obračun (10. marca) razprodana že prejšnji teden, vstopnice pa so pošle v pičlih 28 urah. Andrej Flajs je na to temo dejal: "Upam si trditi, da bi tokrat napolnili tudi Stožice."