Na voljo bo dala "vsa poročila, ki jih mora pripraviti v okviru svojih pristojnosti, da bo slehernemu izmed nas jasno, kaj in zakaj se je to zgodilo, zato da se to ne bi več nikoli zgodilo", je dejal predsednik vlade.

Dodal je, da bo v DZ kmalu razprava o interpelaciji zoper kmetijskega ministra Milana Pogačnika. Vlada bo po premierovih besedah storila vse, da se ob koncu diskusije o odgovoru ministra na interpelacijo pride do razjasnitve vseh okoliščin.

Premiera pri tem ne zanima samo minister, ampak tudi to, ali je kdo v okviru ministrstva ravnal napačno, ali je bil pod kakšnim pritiskom in ali je iz drugih pristranskih razlogov ravnal drugače, kot bi moral.

"Vse to bomo ugotovili v odgovoru in v diskusiji, ki bo tukaj potekala. Naj javnost ne misli, da poskušamo karkoli v tej tragediji prikriti zato, ker naj bi kdor koli od nas ali naših sodelavcev imel kakšen poseben, oseben, strankarski ali drug interes glede te zgodbe," je dejal.

Trije bulmastifi so 2. februarja napadli in ubili svojega lastnika Saša Baričeviča. Že prej, leta 2006, so v bližini hiše lastnika tudi ranili mimoidočega Stanislava Megliča. Psi Atos, Atlas in Joy so bili takrat začasno odvzeti in nameščeni v zavetišče. Splet pravnih postopkov se je nato iztekel z vrnitvijo vseh treh psov lastniku.

Pri tem naj bi pri postopkih odločanja vračanja psov prihajalo do napak, zato sta opozicijski SLS in SDS vložili interpelacijo zoper kmetijskega ministra. V njej mu med drugim očitajo objektivno odgovornost zaradi kršitev oziroma nespoštovanja več členov ustave in suma povzročitve kaznivega dejanja, to je povzročitve splošne nevarnosti.

Zaradi afere okrog bulmastifov so opozicijske SDS, SLS in SNS sicer vložile interpelacijo tudi zoper notranjo ministrico Katarino Kresal. Očitajo ji politično, poslovno in klientelistično vplivanje in delovanje, predvsem pri vrniti bulmastifov Baričeviču, pa tudi pri najemu prostorov za Nacionalni preiskovalni urad.