"Zelo sem vesel, da lahko svoj naslov branim prav doma. Zame je boksati pred domačimi navijači, ki so s srcem in z dušo za mojimi uspehi, velika čast. Veliko je bilo treba narediti, da smo to pripeljali v Slovenijo, od financ, organizacije, privolitev in ne nazadnje tudi zaupanja mednarodnih organizacij. To mi daje novo moč, ki jo bom skušal izkoristiti do maksimuma. To, da bom doma branil naslov, je najlepše, kar si lahko želim. Čutim, da Slovenija diha z mano," je na današnji novinarski konferenci povedal Zavec.

Veliko zaslug za to, da bo dvoboj v Sloveniji, ima tudi njegov menedžer Ulf Steinforth: "Na zadnji novinarski konferenci po prihodu iz Johnanesburga, kjer je Dejan osvojil naslov prvaka, smo obljubili, da bomo ta dvoboj poskusili pripeljati v Slovenijo. To nam je ob pomoči vseh vpletenih uspelo. V veliko čast nam je, da bo Dejan boksal prav v slovenskem glavnem mestu."

Steinforth je nato tudi razkril nekaj podrobnosti argentinskega tekmeca: "Gre za izkušenega boksarja, ki je nekoliko mlajši kot Dejan. Je odličen borec, Martinez je 13 od svojih 36 zmag dosegel s 'konckoutom' in je na 15. mestu svetovne lestvice IBF. Ima zelo dobro tehniko, je ostrejši in močnejši, kot je bil Martinezov rojak Jorge Daniel Miranda 19. junija lani v Mariboru. Šlo bo za naporen, trd dvoboj."

Menedžerjeve besede je potrdil tudi Zavec. "Bil je eden izmed možnih tekmecev, nisem ga še analiziral. To pa zato, ker sem najmanj upal, da bo to on. A papir prenese vse, lestvice so relativne. Zame osebno gre za težjega tekmeca, kot sta bila Rafal (Jackiewicz, Poljak, ki je Zavcu zadal doslej edini poraz; op. STA) in Miranda. Po mojem je eden od dveh najmočnejših na tej lestvici," pravi Zavec.

"Argentina je poznana boksarska država, imajo dobre šole boksanja, vsi borci so trdoživi, tehnično dobri, nepopustljivi. Sem pa po drugi strani vesel, da se je to zgodilo, saj bo tako borba spet polna energije, boksarske arogance in ljubitelji boksanja bodo prišli na svoj račun. Verjetno se ne bo ponovil Johannesburg (11. decembra je tam s tehničnim 'konckoutom' premagal Južnoafričana Isaaca Hlatshwaya; op. STA), saj bo verjetno šlo za izčrpavanje in tudi tehnično znanje. Je pa Martinez kar nekajkrat boljši po tehnično-taktični plati od Mirande, tako da je to nov motiv. Dvoboj bo zanimiv in nepredvidljiv," še meni Zavec, ki so ga s sponzorskimi pogodbami podprli tudi Amis, Deželna banka Slovenije in DBS Leasing.

Sicer pa si je Zavec s svojo ekipo dvoboj z Martinezom izbral prostovoljno, pravila IBF mu namreč narekujejo, da ima čas za branjenje naslova proti Jackiewiczu do konca junija.

Vstopnice za dvoboj, ki ga bodo začinili tudi nekateri predboji - med njimi bo boksal tudi Denis Simčič, ki sicer od rojstva živi in trenira v Nemčiji - bodo v predprodaji do 20. marca stale 35 evrov, pozneje pa 40 evrov. Po besedah predsednika organizacijskega odbora Ivana Hrženjaka si bo borbo v ledeni dvorani lahko ogledalo približno 6000 ljudi.