"Predvsem se zavedamo, da smo doslej naredili velik posel. Z uvrstitvijo v višjo skupino lige prvakov in z dvema zmagama nad nekdanjimi evropskimi prvaki iz italijanske Macerate smo na pragu finalnega turnirja. Pred nami je še zadnja stopnica. Nasproti nam bodo stali stari znanci. V klubu se zavedamo, da sta pred nami dve težki tekmi. Tirol smo v tej sezoni že dvakrat premagali. Bližnji tekmi v ligi prvakov bosta zaradi vložka in motivacije nekaj posebnega, a moramo se zavedati, da podobno razmišljajo tudi v avstrijskem taboru," je pred odhodom na Tirolsko dejal kapetan in sprejemalec Andrej Flajs ter dodal: "Za razliko od naših nasprotnikov smo mi precej spremenili ekipo. Njihova prednost je dober sprejem, ki omogoča podajalcu organizacijo raznovrstne igre v napadu. So tudi bolj izkušeni od nas. Avstrijci v domači dvorani še niso izgubili, doslej edini poraz smo jim prizadejali ravno Blejci. Prednost našega moštva vidim v izenačenosti igralcev. Če komu od nosilcev ne gre, lahko trener spremeni potek tekme z menjavami. Prav tako letos odlično deluje naš blok v povezavi z obrambo. Verjamem, da se bomo ob dobrem sprejemu in učinkovitem servisu veselili kar dveh zmag."

V tej sezoni je nekaj izjemnih predstav prikazal tudi bloker Matevž Kamnik, pred odhodom v Innsbruck pa je dejal: "Pred nami sta odločilni tekmi za vstop na zaključni turnir. Presenetljivo bo nasprotnik zasedba iz Innsbrucka, kar pa lahko za marsikoga deluje varljivo. Zavedati se moramo, da je avstrijska ekipa ravno tako v rezultatskem naletu kot mi, ki je v zadnjem krogu premagala nekdanjega zmagovalca lige prvakov. Čeprav bo marsikdo rekel, da sta tako naša ekipa kot Tirol že dosegli več, kot je bilo pričakovano v ligi prvakov, se nihče od nas ne želi ustaviti pred zaključnim turnirjem. Takšna priložnost se ne sme zamuditi. Pričakujem, da bosta obe tekmi zelo napeti in težki. Borili se bomo za vsako točko. To bo ključno. Naša klop je dolga in kakovostna, a tudi Tirol ima dolgo klop. Naša ekipa je dobro sestavljena iz mladih in izkušenih igralcev, a tudi Tirol ima ekipo, ki že drugo leto zapored igra v praktično nespremenjeni zasedbi."

"V vsako tekmo gremo z identičnim pristopom: borbeno, osvajamo točko po točko, niz in na koncu dosežemo zmago. Če bomo tako nadaljevali, se lahko marsikaj zgodi. Glave so zagotovo 'hladne', saj se na Innsbruck pripravljamo postopoma," je najprej dejal bloker Alen Pajenk, nato pa dodal: "Igrali bomo sproščeno in borbeno kot na nekaterih tekmah doslej, saj izgubiti ne moremo ničesar več. Lahko samo ogromno pridobimo. Če bo tako že na prvi tekmi v Innsbrucku, se lahko zgodi marsikaj. V to tekmo bomo šli še bolj borbeno in zagnano, saj nas zelo malo loči od zaključnega turnirja."

Prva četrtfinalna tekma med avstrijskimi in slovenskimi prvaki se bo v sredo, 3. marca, v Innsbrucku pričela ob 20.25, povratna pa bo teden dni kasneje v Ljubljani.