Toksikološke analize treh psov, Atosa, Joy in Atlasa, ki so v začetku februarja do smrti razgrizli svojega lastnika Saša Beričeviča, so neuradno pokazale, da so bili psi tako spolno zlorabljeni kot tudi omamljeni, pišejo na portalu 24ur.com. Izsledke analiz so sicer že v petek v strogi tajnosti poslali na policijo, neuradno pa je bilo moč izvedeti, da je Baričevič pse zlorabljal. Na pasu, kjer naj bi imel pripet spolni pripomoček, so našli sledu pasje krvi in človeške dlake.

Afera bulmastifi je najprej šokirala javnost in slovensko elito, nato se je preselila v politične kroge, kjer je pod seboj skorajda pokopala kmetijskega ministra Milana Pogačnika in notranjo ministrico Katarino Kresal, zdaj pa se je preselila še v odvetniške kroge. Miru Senici zaradi zastopanja Baričeviča očitajo kršenje moralno-etičnega kodeksa, Franciju Matozu pa kršenje odvetniškega kodeksa, saj je kolegu Aleksandru Čeferinu prevzel stranko, Stanislava Megliča. Spomnimo – njega sta pred štirimi leti napadla dva od Baričevičevih psov in ga hudo ranila.

"Franci Matoz je za slovensko odvetništvo to, kar je Damjan Murko za slovensko glasbo,“ je bil kratek ter jasen Čeferin. Pri nas je sicer dokaj nenavadno, da odvetniki iščejo svoje stranke in ne obratno. Dodaja še, da ima pisni dokaz, da je Matoz pristopil k Megliču ter da ta ni iskal njega. To pa naj bi bilo v nasprotju z odvetniško etiko.