Bronasti z lanskega evropskega prvenstva v Tbilisiju Sedej dva meseca pred prvenstvom stare celine na Dunaju še vedno išče pravo formo, danes pa je bil najboljši slovenski predstavnik, saj je edini vknjižil dve zmagi. V prvem krogu je varovanec trenerja Gregorja Broda z dvema vazarijema (10:0) premagal Belorusa Ruslana Hrijskeviča, v drugem krogu pa je z iponom boljši še od Ukrajinca Vitalija Dodčika.

Ko je že vse kazalo na lahek preboj v finalni del borb, pa se je mlademu Bežigrajčanu zalomilo. V tretjem krogu ga je po točkah premagal Moldavec Valeriu Duminica, ki je slavil s 7:0, Sedeju pa po novem tekmovalnem sistemu ni pripadla pravica do repasaža, za katerega je potrebno priti vsaj do četrtfinala. Tako je kljub dvema zmagama ostal brez uvrstitve.

Brez teh je ostala tudi preostala peterica današnjih nastopajočih. Jesenko Četič je premierno nastopil v svetovnem pokalu in po porazu proti Italijanu Antoniu Cianu ostal praznih rok. Podobna usoda je doletela tudi Klemna Ferjana, v prvem krogu kategorije do 81 kg je klonil proti Argentincu Enmanuelu Lucentiju, Samo Sagadinj je v isti kategoriji izgubil proti Južno Korejcu Jae-Bum Kimu. Primož Ferjan je v kategoriji do 100 kg uvodoma klonil proti Belorusu Antonu Marculeviču, Mitja Jenuš pa je v najtežji kategoriji nad 100 kg moral priznati premoč Italijanu Paolu Bianchessiju.

V soboto, prvi dan svetovnega pokala, sta uvrstitev v Pragi vknjižila le Matjaž Trbovc (do 60 kg) in Simon Mohorovič (do 66 kg), ki sta bila sedma. Preostala peterica (Dorijan Jamnišek, Tadej Zalaznik, Žiga Vuzem, Tadej Čeh in Marko Prodan) je po uvodnih porazih ostala brez uvrstitev.

Dekleta so imela tekmo svetovnega pokala v Varšavi, kamor pa slovenska reprezentanca ni odpotovala. S tekmami ta konec tedna se je sezona svetovnih pokalov zaenkrat končala, nadaljevala se bo spet po evropskem prvenstvu konec aprila na Dunaju.