Trbovc je najprej ugnal Bolgara Janislava Gerčeva, nato še Romuna Octaviana Nacuja, v tretjem krogu pa je moral priznati premoč Rusu Antonu Horošilovu. V repesažu je celjski judoist izgubil proti Madžaru Laszlu Burjanu in osvojil končno sedmo mesto. V isti kategoriji je Dorijan Jamnišek v prvi borbi izgubil proti Fincu Juhi Reinvallu in ostal brez uvrstitve.

Simon Mohorovič (do 66 kg) je na svoji poti do sedmega mesta najprej z iponom (10:0) ugnal Belgijca Toma van Hercka, nato Portugalca Dioga Cesarja, v tretjem krogu pa je bil boljši tudi od Kazahstanca Damirja Isahanova. V četrtem krogu s 57 borci najštevilčnejše kategorije je Mohoroviča premagal Francoz David Czukiewycz, bežigrajski judoist pa je klonil tudi v repasažu, ko je bil z iponom boljši Kazahstanec Dastan Jikjibajev.

Tadej Zalaznik (do 66 kg), Žiga Vuzem, Tadej Čeh in Marko Prodan (vsi do 73 kg) so izgubili že uvodne borbe in ostali brez uvrstitev.

V nedeljo bo na tatamije v Pragi stopila še šesterica slovenskih borcev, najštevilčnejša bo kategorija do 81 kilogramov. V njej bosta slovenske barve tradicionalno branila Aljaž Sedej in Klemen Ferjan, po novem pa še Sašo Jereb, ki bo tako nastopil kategorijo višje in novinec Samo Sagadinj. Do 100 kg bo nastopil Primož Ferjan, nad 100 kg pa Mitja Jenuš.

Dekleta imajo tekmo svetovnega pokala v Varšavi, kamor pa slovenska reprezentanca ni odpotovala, ta konec tedna pa je hkrati tudi zadnji vikend svetovnih pokalov pred evropskim prvenstvom konec aprila na Dunaju.