Fak, ki je že lani na svetovnem prvenstvu v Koreji osvojil medaljo, naj bi po prvotnih dogovorih po olimpijskih igrah v Vancouvru in sezoni 2009/10 prestopil v slovenski tabor, saj Fak trenira s slovenskimi tekmovalci in slovensko spremljevalno ekipo.

Vnovičen uspeh je seveda spremenil status biatlona na Hrvaškem in izboljšal gmotni položaj. Tudi predsednik hrvaške biatlonske zveze Nikola Županić, generalni sekretar hrvaškega olimpijskega komiteja Josip Čop in državni sekretar za šport Željko Klarić so na srečanju Faka z novinarji izrazili upanje, da bo tekmovalec še naprej nastopal za Hrvaško.

"Zmenjeni smo, da se bomo po sezoni usedli in pogovorili kaj je najboljše za razvoj moje kariere, končna odločitev pa bo seveda moja. Moj glavni pogoj, ne glede na to, kako se bom odločil, je, da še naprej sodelujem s trenerjem Velepcem, a ne le z njim, temveč s serviserji in celo ekipo, s katero odlično sodelujem. Seveda si želim, da bi se izboljšali tudi pogoji za biatlon na Hrvaškem," pa je ob tem še povedal Fak.

Fak se bo slovenski reprezentanci že v četrtek pridružil na Pokljuki in tam opravil sklepne priprave za zaključne tekme biatlonskega svetovnega pokala v Kontiolahtiju, Holmenkollnu in Hanti Mansijsku.