Sobota, 27. februarja

V Rimu so napovedane demonstracije proti italijanskemu premierju Silviu Berlusconiju.

V Parizu bodo podelili 35. filmske nagrade cezar.

Nedelja, 28. februarja

V Vancouvru se bodo končale zimske olimpijske igre. Že tradicionalno bosta zadnji odločitvi smučarski tek na 50 kilometrov za moške in finalni obračun hokejskega turnirja.

V dvorani v Stari pošti ob Slovenskem mladinskem gledališču v Ljubljani bodo premierno uprizorili predstavo Šumi, ki jo je po drami Petra Božiča zrežiral Vinko Möderndorfer.

Ponedeljek, 1. marca

Državni zbor s poslanskimi vprašanji začenja februarsko redno zasedanje. Na dnevnem redu ima 34 točk.

Na Brdu pri Kranju bodo ob svetovnem dnevu civilne zaščite podelili nagrade in priznanje.

V Haagu je predvideno nadaljevanje sojenja Radovanu Karadžiću, ki ga obtožnica obtožuje 11 zločinov med vojno v Bosni, med njimi ga dve točki obtožujeta genocida.

Torek, 2. marca

Poslanci se nameravajo v parlamentu ves dan ukvarjati s predlogom družinskega zakonika in z ustavno obtožno zoper predsednika države, ki so jo zaradi odlikovanja Tomažu Ertlu sprožili poslanci SDS in SLS. Po dozdajšnjih odzivih bo ostalo le pri predvidenih sedmih urah bolj ali manj že slišanih polemik, kajti vse druge stranke ustavne obtožbe ne podpirajo. SDS in SLS pa imajo skupaj le 33 poslancev, kar je premalo za to, da bi obtožba res prišla do ustavnega sodišča.

V nemškem Hannovru se začne največji mednarodni sejem CeBit na področju poslovnih procesov, digitalne opreme za poslovno in domačo uporabo ter najnovejše telekomunikacijske tehnologije.

Sreda, 3. marca

Na Prešernovem trgu sredi Ljubljane se bo ob 17.30 zgodil sprejem za slovenske olimpijce. Glavni zvezdi bosta seveda Petra Majdič in Tina Maze. Še pred tem bosta olimpijce sprejela predsednik Danilo Türk in ljubljanski župan Zoran Janković.

V Hali Tivoli se obeta poldolarski koncert. 50 Cent naj bi napolnil mrzlo hokejsko dvorano pod Rožnikom.

Četrtek, 4. marca

Dosedanjim že petim se bo pridružila še šesta parlamentarna preiskava v tem mandatu. Poslanci bodo tokrat preiskovali izvor in vpliv brezplačnikov Slovenski tednik in Ekspres na (ne)korektnost predvolilne kampanje. Preiskavo predlagajo poslanci vladne koalicije.

Svetovni dan knjige.

Petek, 5. marca

Državni zbor bo teden končal z razpravo o šestih zakonih o pokrajinah, ki jih je vložila skupina poslancev SDS. Gre za zakone, ki so jih napisali v prejšnji vladi Janeza Janše in jih državni zbor v prejšnjem mandatu ni sprejel. Razprava naj bi tokrat trajala 16 ur, o "recikliranih" zakonih pa bodo glasovali prihodnji ponedeljek.