Gantar namigovanja Tanka, da je pripombe v zvezi s sklepom pod interpelacijo posredoval šele po izjavah Jožefa Školča, zavrača, saj da so mu iz kabineta predsednika DZ posredovali ustno sporočilo o neprimernosti sklepa takoj, ko so interpelacijo pregledali po formalno pravni plati.

"Zato mu očitek o (moji) razsodnosti in centralnem komiteju hvaležno vračam in obenem sporočam, da nam ni potrebno znova po poteh Avnoja, da bi prišli do parlamenta, ki ve, o čem odloča," je v sporočilu za javnost zapisal Gantar.

Gantar je v četrtek Tanku pisno sporočil, da besedilo predlaganega sklepa, o katerem naj bi odločal DZ po končani razpravi o interpelaciji, ni skladno z določbami poslovnika DZ. Zato DZ o predlagani obliki sklepa ne bo odločal. Neustreznost predlaganega sklepa sicer ne pomeni, da državni zbor ne bo obravnaval interpelacije zoper Kresalovo.

Sklep namreč ni obvezna vsebina pobude za razrešitev ministra. Zato lahko kvalificirani predlagatelji po končani razpravi o interpelaciji predlagajo sprejem sklepa o oceni dela ministrice ali vložijo zahtevo za glasovanje o zaupnici ministrici.

Interpelacijo zoper Kresalovo so poslanci opozicijskih SDS, SLS in SNS vložili v ponedeljek. Očitajo ji politično, poslovno in klientelistično vplivanje in delovanje, predvsem pri vrniti bulmastifov pokojnemu Sašu Baričeviču ter najemu prostorov za Nacionalni preiskovalni urad.