Isakovićeva se je v predtekmovanju z dosežkom 4:44,75 prebila med osem najboljših plavalk ameriške zahodne obale, v finalu pa se je do polovice z najboljšimi enakovredno borila za vrh, v nadaljevanju pa povsem popustila, za kvalifikacijskim izidom je zaostala za tri sekunde in osvojila osmo mesto.

"Prvi dan sem solidno odplavala v štafeti 4 x 200 prosto in še naprej nameravamo na prvenstvu NCAA v tej disciplini ubraniti lanski naslov, čeprav je tokrat ena od punc plavala malo slabše in smo bile le tretje. Na 500 prosto pa danes ni bilo v redu, tudi zato, ker sem precej utrujena, saj za to tekmo še prav nič nisem tempirala forme in spuščala na treningih. Tukaj me čakata še dve težki tekmi na 200 prosto in 200 delfin, ki se jih že prav veselim, le v bazenu moram pokazati tisto, kar kažem na treningih," je po tekmah povedala Isakovićeva.

Isakovićeva se v teh dneh seveda ne more izogniti belim strminam in olimpijskim igram v Vancouvru, ki jih spremlja, ko ji to le dopušča čas. Tako si je ogledala tudi zadnji slovenski veleslalomski uspeh in srebro Črnjanke Tine Maze in dodala: "Za Tino sem 'fuuuul' vesela."