Bernanke je dejal, da je uporaba instrumentov za zavarovanje kreditnih tveganj (credit default swaps) na način, ki namenoma destabilizira podjetja ali države, "kontraproduktivna". Preiskave ali ukrepov proti Goldman Sachsu in drugim bankam z Wall Streeta ni napovedal. Dejal pa je, da bodo zanesljivo ocenjevali, kaj se lahko naučijo iz tega primera.

Predsednik odbora demokrat Christopher Dodd iz Connecticuta je menil, da lahko uporaba instrumentov za zavarovanje kreditnih tveganj v obliki stave, da bo Grčija finančno bankrotirala, povečuje javno finančno krizo v korist velikih finančnih ustanov. Zato je menil, da bi bilo morda potrebno omejiti uporabo omenjenih instrumentov za preprečitev namernih napadov na države.

Glede možnosti preiskave početja Goldman Sachsa je tiho tudi zvezna komisija za vrednostne papirje in borzo (SEC). Po pisanju časopisa New York Times je Grčija leta 2001 skupaj z vodilnimi ameriškimi investicijskimi bankami prikrivala višino javnega dolga.

Grčija naj bi tako po vstopu v območje evra leta 2001, s pomočjo investicijskih bank, kot sta Goldman Sachs in JP Morgan Chase, sodelovala v poslih z izvedenimi finančnimi instrumenti, s katerimi je javni dolg statistično prelagala v prihodnost in tudi na ta način prikrivala dejansko stanje javnih financ.

Grčija naj bi od bank dobila denar, v zameno pa jim je obljubila prihodke od različnih pristojbin in celo od davčnih prihodkov od loterije. Takšne transakcije niso bile zabeležene kot posojila, temveč kot prodaje, obenem pa bodoče obveznosti niso bile navedene v statističnih podatkih.