Odvetnik Franci Matoz, ki je nedavno prevzel zastopanje Stanislava Megliča, ki so ga pred štirimi leti hudo poškodovali Baričevičevi bulmastifi, a odškodnine še vedno ni dočakal, pa meni, da ima javnost pravico izvedeti, ali je bilo kaznivo dejanje storjeno ali ne. "Seveda pa ni treba javnosti - če menijo, da je to interes preiskave - sporočiti podrobnosti iz izvida patologov in podatkov, ki bi kazali na storilca," pravi Matoz. Po njegovem je bistvo problema v aferi z bulmastifi v tem, da so mnogi funkcionarji in pomembna elita obiskovali Baričevičevo kliniko Barsos. "S tem so gospodu Baričeviču dali možnost mreženja in vplivanja, namesto da bi bili tistim, ki si zdravljenja v zasebnih klinikah zaradi nizkih dohodkov ne morejo privoščiti, zgled tako, da bi tudi sami obiskovali javne zdravstvene ustanove in s tem povečali zaupanje v našo javno mrežo zdravstva," meni Matoz.

Kot novi Megličev zagovornik je Matoz ljubljanskemu okrožnemu sodišču tudi predlagal, naj imenuje začasnega direktorja klinike Barsos. "Iz sodnega registra te družbe izhaja, da je bil pokojni Baričevič njen direktor, kot namestnica direktorja pa je vpisana Cvetka Dragoš Jančar. Vendar gospa Dragoš Jančar družbe ne more zastopati samostojno, saj ima vpisano skupno zastopanje s pokojnim Baričevičem. Glede na to dejstvo menim, da je družba poslovno nesposobna. Ker Dragoš-Jančarjeva ne more samostojno zastopati družbe, ne more veljavno sklepati poslov, zato moram zagotoviti, da bo imela družba zakonitega zastopnika, kajti oškodovanec Meglič se bo lahko poplačal tudi iz vrednosti poslovnega deleža v družbi, ki je pripadal Saši Baričeviču," nam je pojasnil Matoz.

Vlada pa je včeraj obravnavala odgovor kmetijskega ministra Milana Pogačnika na interpelacijo, ki sta jo zaradi afere z bulmastifi proti njemu vložili opozicijski stranki SLS in SDS. V odgovoru minister navaja, da je njegovo ministrstvo v primeru vračanja nevarnih bulmastifov ravnalo pravilno in zakonito, a bo moral Pogačnik odgovor, preden bo šel v parlament, dopolniti s pojasnili, ki jih je včeraj predstavil ministrskim kolegom. Ti so po besedah premierja Boruta Pahorja Pogačniku postavili vrsto vprašanj. "In ker smo menili, da se bodo podobna vprašanja zastavljala tudi poslankam in poslancem ter tudi vam, javnosti, smo menili, da mora minister Pogačnik na stvari, ki so se njemu zdele samoumevne, nam pa ne, odgovoriti in dopolniti svoj odgovor na interpelacijo," je na novinarski konferenci po seji vlade povedal Pahor.