Stanislav Meglič, ki so ga Baričevičevi bulmastifi hudo poškodovali pred štirimi leti, pa je prepričan, da si lahko država ugled popravi le z resnico. "Tožilstvo si bo naredilo slabo uslugo, če bo kar koli zamolčalo, kajti ljudje hočemo izvedeti resnico," pravi Meglič. Še vedno trdi, da je za smrt Saše Baričeviča objektivno odgovoren aktualni kmetijski minister Milan Pogačnik (danes bo Pogačnik na vladi predstavil odgovor na interpelacijo, ki sta jo SLS in SDS vložili proti njemu zaradi afere z bulmastifi), zato so, tako Meglič, zahteve po njegovem odstopu upravičene.

"Zdrave pameti glede teh psov je primanjkovalo že v prejšnji vladi, a le minister Pogačnik je sprejel odločitev, da se jih vrne lastniku. Še vedno mislim, da je zato prvi in najodgovornejši za posledice, ki so sledile, ne glede na to, da sta pod odločbo o vrnitvi psov podpisana pravnika. Sprenevedanje ministra Pogačnika v zvezi s tem je zato sramota za vso vlado," ugotavlja Meglič. V Slovenski ljudski stranki pa pričakujejo, da bo Pogačnik vendarle sam sprevidel svojo odgovornost pri ogrozitvi javnega interesa, ki se je, žal, končala s smrtjo človeka, čeprav je imel minister po njihovem vse možnosti, da obvaruje človeško življenje. Zato ga pozivajo: "Pokažite, da niste pokopali vseh etičnih norm, in odstopite, za to še imate možnost."

Minister Pogačnik se je za nameček zlagal, ko je na izrecno novinarsko vprašanje, ali se je glede bulmastifov lansko poletje pogovarjal s katerim od poslancev SLS, odgovoril: "Ne, s poslanci SLS o tem nisem govoril." Janez Ribič je še isti dan to Pogačnikovo trditev ovrgel, ko je potrdil, da sta se na ministrovo pobudo sestala na sejmu v Gornji Radgoni. "Ministra Pogačnika nameravam v razpravi ob interpelaciji pogledati v oči in ga vprašati, ali je glede bulmastifov povsem izgubil spomin, saj sem bil na sestanku v Gornji Radgoni navzoč tudi jaz," pa nam je včeraj potrdil še en poslanec SLS - Franci Bogovič. Poudarja, da mu je Pogačnik že prej večkrat skušal razložiti zgodbo z bulmastifi, a ga je napotil na Janeza Ribiča, ki se je v stranki največ ukvarjal s tem vprašanjem. "Minister je izrazil željo, da se sestanemo v Gornji Radgoni, edina tema enournega sestanka, ki je potekal kar na stojnici kmetijskega ministrstva in to na očeh vseh obiskovalcev, pa so bili bulmastifi. Že takrat nas je skušal prepričati, kot zdaj prepričuje vlado, da je bilo pri vračanju psov vse zakonito in da naj se zato prenehamo ukvarjati s to temo. A ker je bila njegova diplomacija zelo močna, saj je v prepričevanje vpel tudi nekatere svoje nekdanje študente veterine, je s tem dosegel nasprotni učinek. Zrevoltiral nas je, da smo bili še bolj vztrajni, da smo pisali javna vprašanja ministru in poslanska vprašanja, zahtevali smo tudi, da se v zgodbo vključi državno pravobranilstvo..." pojasnjuje Franc Bogovič in dodaja: "Mene je minister Pogačnik prosil za organizacijo sestanka o bulmastifih, zato ne vem, zakaj se zdaj spreneveda!"