Poročilo sicer zajema finančno dokumentacijo iz sezone 2007/08, v katerem je zajetih vseh 732 evropskih klubov, ki so bili v postopku licenciranja Uefe.

Poročilo Uefe je sicer sovpadlo s težavami, s katerimi se ubada angleški prvoligaš Portsmouth, ki je prav zaradi velikih dolgov tik pred stečajem. To je le še enkrat več na plan potisnilo finančne težave angleških klubov. Največji problem je ta, da so njihovi dolgovi skorajda enaki vrednosti klubov.

Sicer pa teh 3,8 milijarde evrov dolgov predstavlja kar štirikratno vrednost dolgov španskih klubov, ki so drugi na "lestvici" zadolženosti. Španski dolg znaša 978 milijonov, vrednost klub pa je 2,5 milijarde evrov.

Za nameček poročilo ni zajelo dolgov Portsmoutha in prav tako finančno ne najbolje stoječega West Hama, saj jima Uefa v omenjeni sezoni zaradi finančnih težav ni izdala tekmovalne licence.

A čeprav je dolg angleških klubov megalomanski, pa po drugi strani vrednost teh - 4,3 milijarde evrov - predstavlja kar 48 odstotkov "nogometnega bogastva" na stari celini.