Prof. dr. Dea Baričevič, sestra znanega ljubljanskega zdravnika, je prepričana, da njen brat tega ni počel, zato je napovedala, da rezultatom preiskav, če bi te sum o spolni zlorabi potrdile, ne bo verjela. Dr. Vida Čadonič Špelič, direktorica veterinarske uprave, je nad tem presenečena. "Razočarana sem, da univerzitetna profesorica Dea Baričevič vnaprej dvomi o delu znanstvenih ustanov, ki opravljajo to preiskavo. Pri tem namreč sodelujejo strokovnjaki z medicinske in veterinarske fakultete pa tudi kriminalisti in forenziki. Nenavadno je, da sorodniki Saše Baričeviča tudi v tem primeru slepo vztrajajo pri neki svoji resnici, kot so vztrajali pri svoji resnici tudi v postopku vračanja psov," ugotavlja Čadonič-Špeličeva.

Danes naj bi rezultate preiskav suma spolne zlorabe psov še enkrat pregledala dr. Polona Juntes z Nacionalnega veterinarskega inštituta in dr. Jože Balažic, predstojnik Inštituta za sodno medicino. Sicer pa so od tragedije na Oražnovi 11 v Ljubljani trupla usmrčenih bulmastifov Atlasa, Atosa in Joy še vedno zamrznjena in shranjena na Nacionalnem veterinarskem inštitutu. Kdaj jih bodo neškodljivo uničili, bo najverjetneje odločilo tožilstvo, ki je včeraj prevzelo preiskavo.

Mira Senico, čigar odvetniška pisarna je Saši Baričeviču pomagala, da je dobil nevarne pse nazaj, pa je neznanec prijavil odvetniški zbornici z obtožbo, da je vplivni odvetnik v tem primeru kršil etični kodeks, saj naj bi izvajal sistematične pritiske in izkoriščal vezi z vplivnimi ljudmi. Spomnimo, da je Senica za Dnevnikov Objektiv dejal: "Ponosen sem, da smo tiste pse dobili nazaj." Po drugi strani se je ponorčeval iz veterinarskega inšpektorja, ki da si ni upal usmrtiti psov, čeprav bi, trdi Senica, med izdajo odločbe o usmrtitvi in izdajo začasne odredbe o njeni odložitvi to lahko storil. Toda obstajajo pisni dokazi, kako je Senica veterinarjem in kmetijskemu ministrstvu žugal z odškodninsko tožbo, če bi psa usmrtili, saj naj bi imela veliko premoženjsko vrednost. "Pes Atlas kot odlično ocenjena plemenska žival, z vzrejnim dovoljenjem za plemenjaka, je pomemben tudi z vidika obstoja in nadaljevanja rodu pasme bulmastif v Sloveniji," med drugim piše v pritožbi kmetijskemu ministrstvu, pod katero sta se podpisala Saša Baričevič in njegova življenjska sopotnica Zora Roter.