Nikoli ni sodeloval s PR-agencijo Dialog oziroma njenim direktorjem Brankom Voduškom. Minister Pogačnik v zvezi bulmastifi ni nikdar govoril z nikomer od tistih, ki so si prizadevali vrniti jih vplivnemu ljubljanskemu zdravniku. O tem vprašanju se ni nikoli pogovarjal z nobenim poslancem SLS, ki so vrnitvi psov nasprotovali, postopek v zvezi s tem pa je bil seveda zakonit in pregleden.

Res je. Pod odločbo o vrnitvi silno nevarnih bulmastifov lastniku sta podpisana pravnika kmetijskega ministrstva Tanja Hofman in Roman Pečkaj. A to še ne pomeni, da minister z njenim nastajanjem in vsebino ni bil seznanjen v drobovje. A kako to dokazati? Ministri Pahorjeve vlade, ki bodo v četrtek dali na tehtnico nikoliničkrivost svojega kmetijskega kolega, bi lahko njegova pravnika pobarali, ali sta bila pri odločanju o bulmastifih resnično neodvisna in samostojna ali pa sta nemara le potrebovala pomoč. In če njune izpovedi ne bi poslušala minister Milan Pogačnik in državna sekretarka Sonja Bukovec, bi bila lahko celo iskrena. Zanimivo je tudi, zakaj se Branko Vodušek medijem predstavlja kot zunanji sodelavec kmetijskega ministrstva in prav nič ne skriva, da je njegova naloga preobrniti način novinarskega poročanja o aferi Bulmastifi. Na ministrstvu sicer zatrjujejo, da z Voduškom niso nikoli sodelovali in da ni njihov zunanji sodelavec. A zakaj neki bi se človek, ki je poklicno osredotočen predvsem na propagandno obveščanje o ptujskih kurentih in piščancih, kar tako, brezplačno, le "za dušo privezati", boril za lepšo javno podobo ministra Pogačnika? In kako to, da je ta isti Branko Vodušek, s katerim Pogačnik menda nima nič, 3. februarja, le noč po tistem, ko so bulmastifi raztrgali Sašo Baričeviča, že ob 7.30 sedel v pisarni ministra Pogačnika in od tam medije poučeval, kako naj poročajo?!

"O bulmastifih se nikoli nisem pogovarjal z nobenim poslancem SLS," je pred dnevi v kamere zatrdil Milan Pogačnik. A je Janez Ribič to ovrgel, saj je sestanek bil, in to na ministrovo pobudo. Poleg Ribiča je bil na njem še en poslanec SLS - Franc Bogovič. Olajševalna okoliščina za ministrovo luknjo v spominu je, da se o bulmastifih ni pogovarjal s čisto vsemi poslanci SLS, ampak le z (najmanj) slabo polovico. Vlada ima pod svojo streho tudi državne pravobranilce, ki so proti odločitvi ministrstva, da vrne nevarne bulmastife, vložili tožbo. Ker za to niso imeli dovoljenja vlade oziroma ministrstva, je upravno sodišče tožbeni zahtevek zavrglo, ni ga pa uničilo, zato imajo ministri še vedno priložnost, da ga izbrskajo in zaradi boljše obveščenosti tudi preberejo. Vprašajo naj se tudi to, zakaj "strokovne" odločitve o vrnitvi psov nista podprli niti Kinološka zveza Slovenije niti Veterinarska zbornica. Vodstvo slednje je celo dejalo, da je bila v tem primeru stroka poteptana.

Kmetijsko ministrstvo je lani v upravnih postopkih izdalo več kot 5000 odločb, evidence, kolikokrat so odločbo vročili tako, da jo je prišla stranka osebno iskat v prostore ministrstva, kar je dovoljeno le izjemoma, pa ne vodijo. Ena (in edina?) oseba, ki ji je bilo to omogočeno, je bil, kakopak, Saša Baričevič!