Sraka je v prvem krogu z iponom ugnala Maročanko El Hassania El Azaar, nato pa je bila prav tako boljša od Italijanke Erice Barbieri. V polfinalu se je Ljubljančanka pomerila z bronasto z lanskega svetovnega prvenstva v Rotterdamu, Japonko Mino Watanabe, in izgubila po točkah. Judoistki sta se v karieri na tekmah že srečali štirikrat, dvakrat je bila uspešna Watanabejeva, dvakrat pa varovanka trenerja Gregorja Broda, ki ima zdaj slabši izkupiček medsebojnih dvobojev.

"Kaj naj rečem. Vesela sem te kolajne tukaj v Nemčiji, po sedmih letih sem znova nastopila v Düsseldorfu, očitno mi prizorišče leži. Do polfinala sem se dobro borila, nato pa sem dobila Japonko, proti kateri nisem mogla izvajati svoje tehnike. Dejstvo je, da je novo sojenje veliko bolj naklonjeno japonskim tekmovalcem in tekmovalkam. Nočem iskati izgovorov, ampak tako je. Mojo tehniko so sodniki takoj kaznovali, medtem ko Watanabejeve niso. Ne vem, kam to pelje. Zdaj bo lahko na svetovno prvenstvo vsaka država peljala po dve tekmovalki v eni kategoriji, kar pomeni dve Japonki v konkurenci. Saj sem zadnjič v šali že dejala, najboljše, da podelijo zlato in srebro Japonski, ostale pa se bomo udarile za bron," ni bila povsem zadovoljna Sraka Vukovićeva, ki bo zdaj v Nemčiji ostala še na pripravah.

Polavderjeva je svojo pot do brona prav tako začela zmagoslavno. V prvi borbi je z iponom ugnala domačinko Angelique Heiny, v nadaljevanju pa je bila prav tako z 10:0 boljša od Maročanke Ranie El Kilali. V polfinalu je varovanka trenerja Marjana Fabjanova na blazino stopila proti Francozinji Evi Bisseni in klonila po iponu.

"Luca se je dobro borila, počutila se je močno, vse je šlo po načrtih. Potem pa je v polfinalu prišlo do zanimive situacije, ko sta judoistki ena na drugi izvajali svojo tehniko. Luca je Francozinjo držala v končnem prijemu, Francozinja pa jo je davila. Luca je zato tik pred iztekom potrebnih 20 sekund za zmago prijem spustila, saj ni imela zraka in mi je dejala, da bi skoraj 'zaspala' kot rečemo izgubi zavesti med borbo. Žal je izgubila, a sem z videnimi borbami vseeno zadovoljen," pa je po današnjem tretjem mestu svoje varovanke Polavderjeve dejal trener in selektor ženske reprezentance Marjan Fabjan.

Danes je nastopil še Aljaž Sedej, ki pa ni imel sreče z žrebom. V prvem krogu je z iponom še obvladal Mongolca Uuganbaatar Otgonbaatarja, nato pa je v nadaljevanju klonil proti kasneje tretjeuvrščenemu Poljaku Robertu Krawczyku.

Klemen Ferjan (do 81 kg) in Ana Velenšek (do 78 kg) sta danes ostala brez uvrstitev, potem ko sta izgubila že uvodni borbi. Ferjana je uvodoma z iponom premagal Južnokorejec Jae-Bum Kim, kasnejši zmagovalec, Velenškova pa je prav tako z iponom izgubila proti Portugalki Yahimi Ramirez.

Že v soboto sta nastopila dva slovenska posameznika, Rok Drakšič je v kategoriji do 66 kilogramov osvojil tretje mesto, ki je v štirih borbah nanizal tri zmage, medtem ko je Tina Trstenjak v kategoriji do 57 kilogramov izgubila že uvodni dvoboj proti Francozinji Barbari Harel in ostala brez uvrstitve.

Prihodnji konec tedna bosta tekmi svetovnega pokala za moške v Pragi in za ženske v Varšavi. Zaenkrat je znano, da bo moška reprezentanca v Prago potovala, medtem ko se bodo dekleta na evropsko prvenstvo konec aprila na Dunaju zdaj pripravljala v Nemčiji in v Varšavo ne bodo potovala.