Na 60 m je bil drugi Jan Žumer (Mass, 6,86), tretji Gregor Kokalovič (Krka, 6,88), v tesnem obračunu pa so sledili Uroš Jovanovič (B20 Dolenjske Toplice 6,89), Marko Bratož (Gorica, 6,90) in Dejan Škoflek (Velenje, 6,93). Tomičeva je bila na visokih ovirah prva (8,35) pred Saro Strajnar (Mass, 8,51). Slednja je bila četrta na 60 m (7,70); prva tri mesta pa so zasedle Alja Sitar (Domžale, 7,55), Tina Murn (Triglav, 7,58) in Tina Jureš (Panvita, 7,60). Med atleti je bil na 60 m ovire prvi Hrvat Jurica Gabušič (7,76), naslov slovenskega prvaka pa je osvojil mnogobojec Luka Križaj (Kronos, 8,21), sicer drugouvščeni v odprti mednarodni konkurenci. Damjan Zlatnar (Mass), slovenski rekorder, je bil zaradi prehitrega starta diskvalificiran.

Andrej Batagelj (Kladivar) je osvojil naslov prvaka v troskoku (15,21 m), v skoku v daljino pa sta slavila Maja Bratkič (Gorica, 6,03 m) in Boštjan Fridrih (Almont, 7,40 m). Dvoboj v skoku s palico med Jako Roglom (Mass) in Juretom Batageljem (Gorica) je dobil prvi s 5,10 m, tretjeuvrščeni Robert Renner (Kladivar) pa je postavil slovenski rekord za mlajše mladince (4,80 m). Med atletinjami je v tej disciplini naslov osvojila Maja Blažej (Gorica, 3,90 m), v skoku v višino pa je Maruša Černjul (Kladivar) z 1,75 m krepko ugnala konkurenco.

Rodičeva je potrdila dobro formo pred dvoranskim svetovnim prvenstvom marca v Dohi. "Ponovno sem dokazala, da lahko skačem prek 14 m. Žal imam še vedno težave z zaletom, ker sem spuščala po 20 cm v posameznih skokih, saj sem se odrivala pred odrivno desko. Z dvajset centimetrov daljšimi skoki bi bila v finalu SP. Sedaj me čaka le še, da do SP izboljšam zalet," je menila Rodičeva, ki je največjo daljavo dosegla v tretji seriji.

Osovnikar je konec lanskega leta dokončal univerzitetno izobraževanje in je, kot se rad pošali, sedaj tudi uradno najhitrejši zobozdravnik na svetu. Zaradi tega je imel manj časa za atletiko, šele na DP pa je končno dosegel rezultat, s katerim je bil lahko zadovoljen. "Že v kvalifikacijah (6,80) sem videl, da sem dobil prepotrebno elastičnost v noge, kar je predpogoj za dober sprint. Pozna se mi tudi, da sem imel v tej zimi kar precej ponesrečenih nastopov, ki pa so sedaj že preteklost. Finalni izid me ni čisto zadovoljil. Napravil sem nekaj manjših napak. Nekaj odrivov med tekom ni bilo optimalnih. Toda sedaj vem, da lahko dobro tečem in to moram pokazati še v mednarodni konkurenci. Zdaj sem že mnogo bližje odločitvi, da tekmujem v Dohi. Dokončno se bom odločil v ponedeljek, ko bom začel trenirati ali za poletno sezono ali pa bom imel zaključne priprave za Doho," je pojasnil Osovnikar.

Tomičeva je tokrat precej zaostala za normo za nastop na SP v Dohi (8,18); tej znamki se je sicer letos približala na vsega tri stotinke. "Moj današnji nastop je do četrte ovire dobro potekal. Takoj po startu, ki je bil izjemno uspešen, sem tudi prišla v pravi ritem. Potem pa sem že tekla sama in ni bilo prisile, da bi tekla še nekoliko hitreje, kot jo imam sicer v mednarodni konkurenci. Četrto oviro sem zadela in tu sem potem izgubila dragoceni čas. Ker sem si v torek na Dunaju vnela narastišče bicepsa, bom verjetno končala dvoransko sezono. Pripravila se bom za poletno sezono, v kateri si želim dobro nastopiti na EP. Posebej, ker je bil temelj v dvoranski sezoni dobro postavljen, saj je bila to moja druga najboljša zimska sezona doslej," je dejala Tomičeva.

Prezelj je v prvem poskusu preskočil 2,18 m, deset centimetrov manj od norme za SP v Dohi, na 2,22 m pa je bil dvakrat zelo blizu uspeha, vendar je lestvica v vseh treh poskusih padla. "Današnja tekma se ni odvila po mojih željah. Vem, da sem dobro pripravljen. Po vseh testih sem izboljšal vse osebne rekorde. Žal mi ne uspe vseh fizičnih, tehničnih in psiholoških elementov združiti v dobre in konstantne skoke. Za to je potreben čas. Ne bom se predal in bom še naprej tekmoval v zimski sezoni in zelo zgodaj začel tudi poletno sezono. Prvi cilj bo evropsko prvenstvo, kjer pa bo v moji disciplini skoraj enaka konkurenca kot na SP. Ker sem napredoval v vseh elementih, pa je na EP moj cilj nastop v finalu in nato boj za čim višja mesta," je dejal Prezelj, finalist OI v Pekingu.

Mladinka Sitarjeva (letnik 1992) je bila lani na DP tretja, tokat pa je osvojila prvi članski naslov. "Z letošnjo zimsko sezono sem zelo zadovoljna. Že na treningih ni bilo težav. Upam, da v poletni sezoni ne bo poškodb, želim pa izboljšati še start. Moj prvi cilj je SP za starejše mladinke v Kanadi. Želim si, da bi izpolnila tudi normo za člansko EP," je bila vesela Sitarjeva. V kvalifikacijah je bila šele četrta (7,67); za Jureševo (7,65), Murnovo (7,65) in Hrvatico Majo Golub (7,66).