"Izkazalo se je, da je direktor policije o tragičnem primeru preko vas prej obvestil odvetnika Senico kot pa pristojnega sodnika in tožilca," piše Kresalovi Tanko in dodaja, da "rezultatom preiskave, ki bi jo ob v tem primeru tako jasno izraženi politični podrejenosti izvedla policija, ne bo nihče verjel, če nemudoma ne odstopi."

V pismu premieru Borutu Pahorju pa Tanko navaja, da premier že deset dni ponavlja, da se mora primer tragične smrti na Oražnovi 11 ter sum kršenja zakonov ob vračanju bulmastifov Baričeviču raziskati do konca in to čim prej.

Kako si predstavljate neodvisno raziskavo tega primera ob dejstvu, da bodo lahko nanjo neposredno vplivali ravno tisti, ki so v primer do konca vpleteni, se sprašuje Tanko. Pa tudi, kako si Pahor predstavlja, da bo policija z direktorjem, ki je o tragičnem dogodku prej obvestil ministrico in preko nje vpleteno odvetniško pisarno njenega partnerja Mira Senice kot pa pristojnega sodnika in tožilca, lahko izvedla neodvisno preiskavo.

Tanko Pahorju zato predlaga, da ministrico za notranje zadeve Katarino Kresal tudi sam nemudoma pozove k odstopu in tako zagotovi neodvisno preiskavo.

V SDS sicer ocenjujejo, da se preiskava o sumu zlorabe bulmastifov ne premakne. Zapleta se s forenzično preiskavo, zapleta se z izvidi ustreljenih psov, ni nedvoumnega poročila in izsledkov o tem ali so bili psi mučeni in zlorabljeni. Še vedno ni razjasnjeno tudi vprašanje, ali je bila na prizorišču nesreče še tretja oseba, ki pa naj bi se odpeljala pred prihodom policije, v pismu Kresalovi in Pahorju še navaja vodja PS SDS Tanko.