Dnevnik ima v sistemu distributerja EKDIS stalen vpogled v podatke o prodaji svojih časopisov na vseh prodajnih mestih. Ko je Dnevnik na EKDISU preverjal, kaj se je zgodilo, so tam povedali, da so oni že pred tem klicali v Eleclerc, kjer je trgovka povedala, da te številke časopisa niso prodajali po navodilu vodstva družbe. Po nam dostopnih informacijah naj bi bila za to kriva naslovnica Dnevnika, na kateri je bil članek o tragični smrti zdravnika Saše Baričeviča. Umrli zdravnik naj bi imel namreč prijateljske zveze v vodstvu Eleclerca.

Vodstvo Eleclerca smo med pripravo tega članka prosili za pojasnila in od direktorja Jeana-Françoisa Higoneta dobili naslednji odgovor: "Sporočamo vam, da je časopis Dnevnik danes - tako kot vsak dan - v prodaji v naši trgovini. Nikomur ni bila izrečena nikakršna prepoved glede njegove prodaje. Odločitev za nakup pa je na potrošniku. Kakovost člankov bralcem mogoče ni všeč in naš sistem prodaje jim omogoča, da časopise preberejo, pri čemer jim jih ni treba potem tudi kupiti."

Dodajmo, da je bil v soboto pred tem, 6. februarja, Dnevnik v Eleclercu praktično razprodan in da se povprečna prodaja na tem prodajnem mestu vsak teden ob sobotah giblje v podobnih količinah. Zgolj v soboto, 13. februarja, tukaj ni bil prodan niti en izvod, kar najbrž lahko pomeni, da Dnevnik v Eleclercu res ni bil ponujen bralcem kljub ciničnemu odgovoru direktorja Higoneta. Kot informacijo povejmo, da je od splošnih dnevnih časopisov tega dne zgolj Dnevnik na naslovnici objavil večji članek o dogodku Baričevič.