"Nadzorni svet bo o imenovanju razpravljal in predvidoma odločal na naslednji seji nadzornega sveta 10. marca," je v današnjem sporočilu zapisal predsednik nadzornega sveta Pošte Slovenije Drago Bahun.

Nadzorni svet Pošte Slovenije je razpis za generalnega direktorja Pošte Slovenije ter njegovega namestnika objavil 29. januarja, kandidati pa so se lahko prijavili do minulega ponedeljka.

Kandidati so morali imeti najmanj univerzitetno izobrazbo ustrezne smeri, vsaj pet let delovnih izkušenj na vodilnih delovnih mestih ali v organih velike družbe, aktivno obvladati vsaj en svetovni jezik ter imeti potrebne strokovne, organizacijske in druge sposobnosti za opravljanje najodgovornejših nalog.

Nadzorni svet bo izbrana kandidata imenoval s petletnim mandatom in možnostjo ponovnega imenovanja. Od kandidatov je nadzorni svet pričakoval, da bodo k prijavam priloženi tudi programi dela, iz katerih izhaja poznavanje poštne problematike.

Pošto Slovenije, ki ima nekaj več kot 6700 zaposlenih, sedaj vodi Aleš Hauc, ki je petletni mandat nastopil s 1. junijem 2005, njegov namestnik pa je od 11. avgusta 2005 Igor Marinič.