Tanko v današnjem poslanskem vprašanju Kresalovi poudarja, da mediji razkrivajo poslovne in druge povezave, v katerih se pojavljata ona in njen življenjski sopotnik, odvetnik Miro Senica. Iz teh povezav je po Tankovih navedbah razbrati konflikt javnega in zasebnega interesa.

Kot navaja Tanko, se ob tam v javnosti zastavlja vprašanje, ali kot nosilka javne funkcije opravlja naloge ob spoštovanju ustavnega reda in delovanju za blaginjo Slovenije. Opozarja še, da je na podlagi kodeksa ravnanja javnih uslužbencev odgovorna, da se izogiba okoliščinam, kjer je možno nasprotje interesov.

Zato Kresalovi predlaga, da zaradi potrebnega zaupanja javnosti v neodvisnost in nepristranskost ministra za notranje zadeve javno objavi svoje premoženjsko stanje in premoženjsko stanje svojega življenjskega sopotnika v celoti.

Kresalova na Tankov poziv odgovarja, da je svoje premoženje v času, odkar je v politiki, razkrila "vsaj že dvajsetkrat", zato je že sedaj javno. "In točno tako je, kot je napisano," je poudarila.

Kar pa se tiče premoženjskega stanja njenega partnerja, Kresalova poudarja, da Senica ni politik. "Premoženje imava notarsko razdeljeno, zato točno vem, kaj je moje, in tisto ni njegovo. Kar je pa njegovo, je pa njegovo," je v današnji izjavi za medije dejala Kresalova.