Poslanec LDS Anton Anderlič zavrača "poskuse diskreditacije LDS z nemogočimi konstrukti", ki se pojavljajo v javnosti. Nerazumljivo se mu zdi, da se še kar naprej pojavljajo nekateri konstrukti in podtikanja, tako glede primera Baričevič, najema prostorov za Nacionalni preiskovalni urad kot odnosa med pravosodnim ministrom Alešem Zalarjem in generalno državno tožilko Barbaro Brezigar.

Anderlič opozarja, da stranka ne vodi ne veterinarske uprave ne ministrstev za kmetijstvo, notranje zadeve ali pravosodje. Zato ne sprejemajo odgovornosti na ravni odločitev, ki jih sprejemajo ministri, je dejal Anderlič in dodal še, da "LDS ni Katarina Kresal".

V LDS sicer želijo priti do dna vsem namigovanjem in očitkom, "kot se to dela v pravni državi". Anderliču se zdi nerazumljivo, da 20 dni po tragičnem dogodku še ni končnih odgovorov, zato jih je od izvršne oblasti treba zahtevati. "Za nas je nesprejemljivo, da se poskuša opravičevati en del oblasti in kazati s prstom na drugega," še poudarja poslanec LDS.

Generalni sekretar stranke Uroš Petohleb pa poudarja, da je LDS znova postala močan partner na političnem parketu, zato so bili seznanjeni z "določenimi grožnjami oziroma namigi, naj da se pripravimo na določene stvari". Tudi dejstvo, da se afera toliko časa ne razreši, morda celo nekomu ustreza, "mogoče komu iz opozicije ali koalicije", še meni Petohleb.

Kar se tiče očitkov opozicije, Anderlič verjame, da je ta "silovit pritisk" predvsem poskus ustvarjanja negotovega ozračja in destabilizacije razmer v Sloveniji. S tem se po njegovem mnenju poskuša prikriti "nekatere stvari, ki bi se lahko razkrile po pravni poti". Petohleb meni, da se nekateri bojijo delovanja pravne državne, policije in NPU. "Tudi to, da se približujejo konci nekaterih afer iz preteklosti, je za nekatere zelo boleča tema," še ocenjuje.

Kar se tiče najema stavbe za NPU pa generalni sekretar LDS pravi, da je nekdanji minister Dragutin Mate "v strogi tajnosti prijateljskemu podjetju dal 60 milijonov evrov davkoplačevalskega denarja vreden posel mimo razpisa".

"In če je spletkarjenje postalo politični argument, se lahko vprašamo, ali je naključje, da je to isto podjetje financiralo predvolilne aktivnosti SDS, obnavljalo prostore stranke SDS ter prodalo stanovanje predsedniku SDS Janezu Janši," še pravi Petohleb. Vprašal se je tudi, ali držijo govorice, da je nekdanji zunanji minister Dimitrij Rupel pri Vursu interveniral za vrnitev psov lastniku.