Šempetrčanke so v zelo kakovostni predstavi doživele še četrti poraz v drugem delu. Novogoričanke so na videz gladko, a na igrišču precej težje, slavile, svojo prvo zmago v tem delu tekmovanja pa so si prislužile predvsem z bolj zbrano igro v končnicah nizov.

Prvi niz so domače začele zelo dobro in pri prvem tehničnem odmoru vodile z 8:4, pri drugem s 16:13, po odmoru pa celo povedle z 19:15. Nato pa so gostje po zaslugi odličnega začetnega udarca Katarine Spačal najprej izenačile, nato pa povedle z 21:19. Prve zaključne žoge pri 23:24 gostje niso izkoristile, kar bi lahko kaznovale domačinke, ki pa prav tako niso znale izrabiti žoge za zmago v nizu. Niz so tako dobile Novogoričanke s 27:25.

V drugem nizu so bolje začele gostje in povedle s 7:2, domače pa so jih ujele pri 13. točki. Ekipi sta se nato izmenjevali v vodstvu, ob koncu pa so spet bolj zbrano zaigrale Primorke, ušle za dve točki, nato pa tudi zanesljivo dobile niz.

Visoko vodstvo gostij domačink ni potrlo, saj so gostiteljice začele odlično in povedle s 14:7. Hitovke pa so takoj odgovorile in izenačile na 18:18. Gledalci so lahko v zaključku spremljali boj za vsako žogo, posledično je bil izid izenačen še na 23. točki. A tako kot v prvih dveh nizih je bila zbranost na strani gostij.