Za Kamničanke je bila zadnja tekma v letošnji srednjeevropski ligi pomembna za osvojitev končnega petega mesta, še bolj pa zaradi tega, da so s pozitivnim končnim izplenom dokazale, da so v prvi sezoni zasluženo zaigrale v mednarodni ligi.

Malce pred začetkom tekme se je poškodovala Podlesnikova, ki je krvavela iz nosu in zato ni začela tekme. Vseeno so gledalci do osme točke spremljali izenačeno tekmo. Nato se je razigrala organizatorka igre pri gostjah Maja Praprost in gostje so prešle v vodstvo. Tega so povečale po treh zaporednih nošenih žogah domačih na 19:15. Domači trener Franci Obolnar je poizkusil tudi z drugo organizatorko igre Niko Obolnar, kar pa ni prineslo preobrata, tako da so gostje povedle z 1:0.

Drugi niz so bolje začele gostje, a so jih domače prek Tjaše Turnšek hitro ujele in vodile do 9:6. Nato so sledili trije bloki Sophie Wallner in blok Praprostove, tako da so Celovčanke povedle z 10:9, to pa je bilo tudi vse, kar so gostje pokazale. Kamničanke so namreč hitro stvari postavile na svoje mesto in do konca niza le še povečevale prednost.

Tretji niz je bil spet izenačen, ekipi pa sta se izmenjavali v vodstvu. Po seriji Wallnerjeve so gostje povedle z 20:16, a so gledalci vseeno po zaslugi Turnškove (v tem nizu je dosegla 11 točk, skupaj 24) spremljali dramatično končnico, ki so jo z asom Maje Bratož in blokom Lynne Beattie dobile domače.

V četrtem nizu so se domače povsem razigrale. Gostje se niti še zavedle niso dobro, kaj jih je doletelo, ko so domače že vodile s 17:7. Odlična realizacija napada z vseh položajev je niz hitro nagnila na domačo stran, kar je pomenilo deseto zmago v sezoni in najverjetneje peto mesto v ligi.