"Tekmo že nestrpno čakamo. Ocenjujemo, da je Larvik doslej naš najtežji tekmec v sezoni. Norveška ekipa iz tekme v tekmo dokazuje, da je v izvrstni formi. Njihov način igre je zelo podoben našemu. Igra temelji na obrambi, kjer vse niti vleče izvrstna Tonje Larsen, to pa nato omogoča zares bliskovite polprotinapade in protinapade. Ob tem srednja zunanja igralka zelo dobro sodeluje s krožno napadalko Heidi Loke, ki je zame najboljša krožna napadalka, seveda poleg naših," se je trenerka Krima na novinarski konferenci v Ljubljani takoj ozrla na glavna orožja Larvika.

A Krimova strateginja kljub tem hvalospevom na račun Skandinavk zaupa tudi svojemu kadru. Kot pravi, ima Krim dovolj kakovostnih igralk in rešitev, da lahko stre gostje s severa Evrope, s katerimi ima iz preteklosti sicer zelo dober izkupiček. Glavni in najbolj "preprost" recept za ugoden razplet pa je: "Njihove protinapade, ki so za 30 odstotkov močnejši kot pri drugih ekipah, lahko zaustavimo s tem, da pač dosežemo gol. Pri izvajanju sredine so namreč malce počasnejše."

Bonova bo v petek lahko računala na vse moči, čeprav imajo še nekaj težav Andrea Lekić, Ljudmila Bodnjeva, Jelena Grubišić in Dragana Cvijić. "Na Larvik se je težko pripraviti, saj če se osredotočiš na eno ali drugo stran napada ali na posamezno igralko, te hitro ukanijo nekje drugje. Toda po drugi strani je tudi naša ekipa takšna, da imajo drugi težave pri pripravi nanjo," pravi Bonova.

Lekićeva, glavni motor ekipe, je razkrila, da v Krimovem taboru za Larvik pripravljajo nekaj posebnega: "To bo presenečenje. Tako kot smo Leipzig presenetili z malce globljo obrambo, bomo tudi proti norveški ekipi pripravili kakšno presenečenje. Videli pa boste, če nam bo to pomagalo.

Srbska organizatorka igre sicer deli mnenje Bonove, da bo petkov tekmec zelo neugoden. "Larvik je vrhunska ekipa, najboljši tekmec doslej. Veliko bo teka, saj je to njihova značilnost. Moramo zaustaviti njihove protinapade in polprotinapade ter preprečiti sodelovanje zunanjih igralk s krožno napadalko. Neverjetno je, kako dobro z vsakega zunanjega položaja sodelujejo z igralko na črti. Tudi krila so dovolj kakovostna, skratka, to je ekipa, ki je doslej največ pokazala v ligi prvakinj," meni Lekićeva in dodaja: "A mi doma še nismo izgubile, vemo, da je vsaka točka pomembna v boju za polfinale, tako da gremo na zmago."

Petkovo tekmo na Kodeljevem bosta sodila Belorusa Andrej Gousko in Sergej Repkin, delegat pa bo Adriano Ruocco iz Italije. Vstop na tekmo bo tudi tokrat prost.