Generalni direktor policije Janko Goršek je na tiskovni konferenci povedal, da je policija začela s predkazenskim postopkom glede vračila treh bulmastifov Saši Baričeviču. Postopek je še v začetni fazi. Prav tako teče postopek proti zaenkrat še neznani osebi zaradi domnevnega mučenja treh bulmastifov.

Goršek je še zatrdil, da v tem času ni bilo nobenih pritiskov na delo in postopek policije, ne s strani notranje ministrice Katarine Kresal niti njenega partnerja in Baričevićevega odvetnika Mira Senice.

Policijo je na kraj dogodka poklical sosed, po prihodu pa so psi napadli tudi policiste, ki so enega od njih ustrelili. Baričević je po navedbah policije umrl zaradi izkrvavitve, krvi na fotografiji, ki je krožila po spletu pa ni, ker so Baričevića policisti premaknili, da bi ga zaščitili in mu nudili pomoč.

Direktor Uprave kriminalistične policije Aleksander Jevšek je poudaril, da se preiskovalni sodnik in tožilec ogleda prizorišča napada nista udeležila na lastno željo. Preiskovalnega sodnika so policisti obvestili takoj po zavarovanju kraja dogodka, kar se je zgodilo ob 17.51, to dokazujejo posnetki OKC, je dejal Goršek. Vendar je preiskovalni sodnik odvrnil, da se bo posvetoval z dežurno tožilko, policistom pa naročil, naj sami začnejo z ogledom.

Kot je že znano, je Saša Baričevič zaradi napada psov 2. februarja pozneje umrl. Že prej, leta 2006, so v bližini hiše lastnika tudi ranili mimoidočega. Psi Atos, Atlas in Joy so bili takrat začasno odvzeti in napoteni v zavetišče, pri čemer so v zvezi z njihovo usodo oz. vrnitvijo lastniku potem odločale tri izvedenske komisije. Splet pravnih postopkov se je nato iztekel z vrnitvijo vseh treh psov lastniku. Po napadu na lastnika so bili nato vsi trije psi usmrčeni.