Šli smo po sledi govoric in megalitov. Pri tem smo prišli do nasprotujočih si mnenj. Da so megaliti okrašeni s kozmičnimi liki glavni krivci za takšno počutje ljudi, nam je po opravljenih meritvah v Vipavi potrdil Lado Mihael Florjančič iz Svetega Antona pri Kopru, ki za sebe pravi, da ni bioenergetik ali zdravilec, ampak duhovni priprošnjik za pomoč v stiskah in težavah.

Kode ugašajo življenje

"Ti kamni pošiljajo kozmogramske kode. Te v ljudeh ugašajo frekvenco, življenje. Zato slabo počutje pri njih." Pred časom je prva na spremembe kakovosti bivanja v Vipavski dolini opozorila Karmen Mislej. "Šla sem do megalita, ki so ga postavili pod hitro cesto pri Hraščah med Razdrtim in Vipavo. Fotografirala sem simbol, začela me je boleti glava, pekle so me oči. Po postavitvi megalitov v Vipavi je bilo stanje vse slabše. Počutila sem se, kakor da bi imela gripo. Tudi pes, ki sem ga peljala na sprehod, se je čudno vedel," je povedala Karmen.

Nad temi izjavami je bil vidno presenečen Franc Kopatin, direktor Zavoda za izgradnjo Centra za starejše občane Pristan Vipava, v katerega se te dni že vseljujejo prvi oskrbovanci. "Že med postavljanjem megalitov so k meni prihajali številni Vipavci in bili navdušeni. Gre za umetnost. Tako jemljem tudi sam delo Marka Pogačnika, ki ga dobro poznam in sem ga zato prosil, naj sodeluje pri tem projektu. Sam pri tem ne čutim nič negativnega, kot niti ne naši zaposleni in tisti, ki bivajo v domu."

Župan zaupa Pogačniku

"Tisti, ki nasprotujejo Pogačnikovim megalitom, so naravnost smešni. Nihče v Vipavi mi še ni rekel, da bi se zdaj počutil slabše. Zaupam Pogačniku, ki se je do zdaj izkazal s svojim delom tudi po svetu in za svoje dosežke prejel vrsto visokih domačih in tujih priznanj," je bil kratek vipavski župan Ivan Princes.

"Nismo uperjeni proti Marku Pogačniku in njegovi umetnosti. Smo pa proti posledicam, ki jih povzročajo njegovi kozmogrami na megalitih. Sprašujem se, zakaj se razmere med ljudmi po postavitvi teh megalitov ne izboljšajo. Takšen primer je tudi na Jesenicah, kjer je v ulici, kjer so postavljeni megaliti, veliko ljudi zbolelo za rakom. Težave so imeli v Rubijah na Krasu, kjer so se ljudje slabo počutili, dokler jih niso podrli. Postavil jih je Pogačnikov učenec. Če nekaj postavljamo, potem bi morali o tem odločati ljudje. Ljudje imajo pravico izvedeti, kako bo to delovalo na njih," je dodala Mojca Mihael, ki vodi gibanje proti duhovnemu nasilju (do zdaj so zbrali okoli 100 podpisov) in je življenjska sopotnica Lada Mihaela Florjančiča.

Pogovor z vesoljem

Florjančičevo osnovno načelo je, da se bojuje proti vsem nevidnim duhovnim stanjem sil zla. Vsega tega se nisem naučil iz knjig, ampak se tega daru zavedam že iz otroštva, zagotavlja Florjančič in še pravi: "Vse je iz daru spoznanj. Moje področje sta duhovni svet in svet prasnovi ter iz tega izhajajoče duhovno stanje. Duhovni vid in duhovni sluh mi pomagata, da razločujem duhove, berem nevidni duhovni informacijski sistem v človeku, v zemlji in na zemlji ter v vesolju."