Prvo četverico je zaključil Španec Dani Sordo (Citroen), ki je zaostal skoraj tri minute (+2:41,6), peti pa je bil je član mlade Citroenove zasedbe in nekdanji mladinski svetovni prvak Francoz Sebastien Ogier (+4:15,3).

Prva trojica je bila na tokratnem reliju razred zase. Loeb, šestkratni zaporedni svetovni prvak, je dobil sicer največ hitrostnih preizkušenj, sedem, enkrat manj je slavil Hirvonen, pet zmag pa je zbral Latvala. Slednji je branil zmago na dirki po Švedski iz leta 2008, saj je lani te tekme ni bilo. Loeb je začel z dvema zaporednima zmagama in vodstvom za 4,5 sekunde pred Hirvonenom, slednji pa je 'vrnil udarec' na četrti in peti HP ter prevzel vodstvo, ki ga je nato obdržal do konca.

Nekdanji svetovni prvak v formuli 1 Kimi Raikkönen se je že v peti hitrostni preizkušnji končal v snegu in z desetega zdrsnil na 50. mesto; za njim je bilo tedaj le še pet dirkačev. V nadaljevanju je napredoval, vendar v svojem prvem nastopu na SP v reliju kot vozniku Citroena višje od 28. mesta ni mogel. Njegov rojak, 41-letni Marcus Grönholm, je imel težave z elektriko na svojem fordu. Dvakratni svetovni prvak se je vrnil po skoraj enoletnem premoru in dobil je eno HP (14.) ter končal na 21. mestu.

Druga dirka SP bo potekala od 5. do 7. marca v Mehiki.