Rodićeva je normo za SP dosegla že v lanski sezoni. "Danes sem imela konkurenco, saj je po mladinskem DP še drugič ta dan med članicami nastopila tudi Maja Bratkič in bila druga s 13,44 m. Zelo sem zadovoljna, saj mi je končno uspelo potrditi dobre treninge tudi na tekmi. Danes sem bila tudi bolj zbrana, kot na ponesrečeni uvodni tekmi sezone. Nisem skakala na silo, vseh šest skokov pa je bilo prek 14 m. To tudi pomeni, da izid ni bil plod naključja. Do SP je še tri tedne časa za treninge, nastopila pa bom le še na članskem DP," je dejala Rodičeva.

"Rodićeva je nastopila zelo dobro in po uvodni tekmi v sezoni tokrat dosegla dober izid. Pri njenem najdaljšem skoku je odrinila pred odrivno desko. Na prvi tekmi v tem letu še ni vedela, kje se trenutno tehnično nahaja po dolgem tekmovalnem premoru, zato je skočila pol metra manj. Tokrat je skakala bistveno bolj mehko in tekoče. Še vedno pa nastopa iz kratkega zaleta in ima za SP v Dohi še rezerve," je dodal Srdjan Djordjevič, trener Rodićeve.

Alja Sitar (Domžale) je v dopoldanskih urah na DP za starejše mladince v teku na 60 m zmagala (7,58) in bila hitrejša od zmagovalke mitinga med članicami. V tej konkurenci je bila Tina Murn (Triglav) prva (7,63) pred klubsko kolegico Tejo Zupan (7,82). Med člani je bil na 60 m prvi Gregor Kokalovič (Krka, 6,87) pred Markom Bratožem (Gorica, 6,92) in Dejanom Škoflekom (Velenje, 6,95).

V okviru DP za starejše mladince je slavil Uroš Jovanovič (B20 Dolenjske Toplice), na 60 m ovire pa sta naslova osvojila Peter Hribaršek (Velenje, 8,18) in Manca Šepetavc (Mass, 8,75). V troskoku sta bila prva Maja Bratkič (Gorica, 13,26 m) in Sebastijan Pirnat (Mass, 14,05 m), v skoku v daljino Jaka Rugelj (Mass, 7,23 m) in Eva Milenkovič (Mass, 5,87 m), v skoku v višino Maruša Černjul (Kladivar, 175 m) in Gašper Hajdu (Mass, 2,00 m), v skoku s palico pa Sara Berčan (Mass, 3,80 m) in Robert Renner (Kladivar, 4,60 m). Med članicami je bila na mitingu v skoku s palico najboljša Jerneja Vritzl (3,60 m).