"Izredno sem zadovoljen z zmago, danes je bil zame dober dan. Potem ko sem uvodoma premagal Japonca, sem vedel, da lahko grem do konca in to mi je tudi uspelo. Tudi z borbo v finalu sem zadovoljen, ugnal sem zelo kakovostnega mongolskega borca Miyaraghaaja Sanjaasurena," je po zmagi povedal Drakšič, ki je edini v slovenskem taboru prišel do uvrstitve.

V kategoriji do 60 kilogramov sta nastopila Dorijan Jamnišek in Matjaž Trbovc ter po uvodnih porazih ostala brez uvrstitev. Enaka usoda je v kategoriji do 66 kg doletela Simona Mohoroviča in Tadeja Zalaznika, po prvi borbi pa so tekmovanje zaključili tudi vsi trije predstavniki v kategoriji do 73 kilogramov - Marko Prodan, Žiga Vuzem in Tadej Čeh.

V nedeljo bodo na blazine na Dunaju, ki bo konec aprila gostil tudi letošnje evropsko prvenstvo, stopili še Klemen Ferjan, Sašo Jereb (oba do 81 kg), Igor Spasojevič (do 90 kg), Primož Ferjan (do 100 kg) ter Mitja Jenuš in Matjaž Ceraj (oba nad 100 kg).

Dekleta ta konec tedna nastopajo na svetovnem pokalu v Budimpešti, prvi dan tekmovanj pa se za slovensko izbrano vrsto ni končal najbolje. Edina današnja tekmovalka Kristina Vršič je v kategoriji do 48 kg izgubila uvodni dvoboj in ostala brez uvrstitve.

V nedeljo bodo nastopile še Vlora Beđeti, Nina Miloševič in Anja Pečnjak (vse do 63 kg) ter Anka Pogačnik in Branka Mirjanič (obe do 70 kg).