Dogajanje v prvem nizu je sicer nakazovalo na lahko delo gostujočih zvezdnikov in po načinu njihovega slavja ob osvojenih točkah se je videlo, da je za njih vse skupaj pričakovano in nekaj samoumevnega. Da so pač veliko boljši in da se bodo skozi pekel Tivolija sprehodili brez opeklin. Ob takem razpoloženju si je denimo Igor Omrčen, ki je glavno orožje Macerate v napadu, lahko celo privoščil, da je neprestano s pogledi na tribunah iskal svojo navijaško skupinico, ki sta jo iz Splita organizirala njegova starša.

A nadaljnje dogajanje je vse obrnilo na glavo. ACH je zaigral najbolje letos, zraven na noge dvignil vso dvorano Tivoli in uspavani gostje v svoji samopopolnosti so bili povsem šokirani. Praktično povsem slovenska zasedba je na igrišču potrdila svojo uigranost in si z metanjem "na glavo" dvigala samozavest ter po prvem izenačenju v nizih dobila potrditev, da je možno prav vse. Tudi to, da lahko proti Macerati v četrtem nizu ubranijo sedem zaključnih žog, nato pa po še večji drami v zadnjem skrajšanem nizu slavnim Italijanom celo vzamejo zmago. Po koncu tekme so se gostje po hitrem postopku pobrali iz dvorane, da so slabi poraženci pa so dokazali s tem, da novinarjem niso želeli dati izjav, češ, da se jim mudi na sestanek v garderobo.

"Težka tekma, a čudovita zmaga. Še vedno pa imamo nekaj rezerve. Predvsem v bloku in v teh prebrisanih žogah čez mrežo. Verjamem, da lahko premagamo prav vsakogar, če igramo tako kot smo tokrat," je bil zadovoljen trener ACH Volleyja Glenn Hoag, ki je kljub napetemu dogajanju vseskozi deloval izredno mirno. "Naša prednost je večje srce in ogromna želja po zmagi, zato verjamem v našo zmago tudi v Italiji. Zdelo se mi je, da se pri Macerati ne pripravijo ravno najboljše na vsakega nasprotnika. Precej lahko napredujejo pri servisu, a jim bo težko, saj se bomo mi borili na 150 odstotkov," je dejal podajalec ACH Volleyja Dejan Vinčič, ki je po Hoagovih besedah odigral svojo najboljšo partijo v oranžnem dresu.