Kljub temu da je v Sloveniji zoofilija z zakonom prepovedana (15. člen Zakona o zaščiti živali in 341. člen Kazenskega zakonika) in velja za mučenje živali, je v Sloveniji kar nekaj spletnih strani, ki govorijo o seksu z živalmi ali ga celo opravičujejo. Tako spletna stran Helenina zapuščina za ljubitelje zoofilije uporabnikom sporoča, da "zoofilsko razmerje temelji na medsebojnem zaupanju in skrbnosti, brez nasilja in brez kakršnihkoli zlorab“.

Zoofilija je na omenjeni spletni strani definirana kot "neobhodna ljubezen do živali ali ljubezen do živali vključno s spolnim občevanjem med človekom in živaljo. Definicija izključuje nasilje, trpljenje in spolno zlorabo živali. Zoofilija se ne sme enačiti s krutostjo do živali, niti s spolno zlorabo le teh. Resničen zoofil ne bi nikoli ranil, mučil ali spolno zlorabil živali“. Spletna stran zoofile ločuje od bestialistov, ki uporabljajo živali "le za spolno potešitev“, pri čemer do "nje ne čutijo ljubezni in v spolnost mnogokrat vključujejo tudi prisilo in bolečino“.

Na slovenskem zoofilskem forumu je registriranih prek 4200 uporabnikov

Lansko leto je bil na neki slovenski spletni strani Intimate Medicine objavljen intervju z moderatorko obsežnega slovenskega zoofilskega foruma, v katerega naj bi bilo (po njenih besedah) registriranih 4200 uporabnikov, od tega jih je nekaj sto aktivnih. Približno 70 odstotkov uporabnikov naj bi bilo moškega spola, izobrazba uporabnikov pa je primerljiva s splošno izobrazbeno strukturo, pravi moderatorka in opozarja, da je prepričanje, da gre za neizobražene ljudi iz podeželja, zmotno.

Forum se je od ustanovitve leta 2004 iz različnih razlogov že nekajkrat preselil oz. spremenil spletni naslov. Moderatorka navaja, da so spletno stran že nekajkrat prijavili policiji, vendar pristojni organi pri njihovi spletni strani "niso zaznali elementov mučenja ali spolnega zlorabljanja živali“.

Jože Vidic: Človek v nobenem primeru ne sme izkoriščati živali zaradi svojih neizživetih čustev

Za mnenje o zadevi smo vprašali tudi priznanega slovenskega kinologa Jožeta Vidica, ki je za dnevnik.si dejal, da se s tovrstno problematiko v svoji štiridesetletni praksi ni pobliže srečal, vendar pa da obstajajo različne zgodbice. Povedal pa je, da "človek v nobenem primeru na kakršenkoli način ne sme izkoriščati živali zaradi svojih neizživetih čustev, najsi bo to spolna zloraba ali različna tekmovanja, pri katerih ima korist človek". Vidic je še povedal, da zoofilija v nobenem primeru ni normalno početje temveč gre za deviacije posameznikov.