Pomemben člen Macerate je vsekakor tudi odlični srednji bloker Marko Podraščanin, ki z svojo ogromno pojavo predstavlja pravi zid na mreži. Za kako dobrega igralca gre, priča podatek, da bo 22-letni Srb prihodnji teden prejel nagrado za najboljšega blokerja rednega dela lige prvakov. Pred odhodom v Slovenijo je o današnji tekmi z ACH Volleyjem spregovoril za uradno stran italijanskega kluba.

Kaj veste o vašem prvem nasprotniku v izločilnih bojih lige prvakov?

Pri naših naslednjih tekmecih igra moj soigralec iz srbske državne reprezentance Veljko Petković in že večkrat mi je govoril o odličnem vzdušju, ki ga znajo pripraviti slovenski navijači, ko gre za tekme v ligi prvakov.

Proti tako dobri ekipi, kot je Macerata, pri slovenskih državnih prvakih letos še niso igrali.

Vem, da nimajo veliko priložnosti, da se pomerijo proti najboljšim italijanskim ekipam, tako da bomo morali biti popolnoma osredotočeni že od samega začetka. Tekmo bo zagotovo odločil naš pristop, zato mora biti ta pravi.

Vse kaj drugega, kot vaša zmaga bi bilo veliko presenečenje.

Na papirju smo veliki favoriti, toda v tako kvalitetnem tekmovanju kot je liga prvakov, ne smeš prav nikogar podcenjevati. Na zadnji ligaški tekmi proti Yoga Forleaju smo začeli bolj zaspano, a nam je nato uspelo nekaj dobrih točk. Celotno gledano smo dobro odigrali, če štejemo v obzir, da smo pred tem bili 14 dni brez tekme.

Kateri rezultat bi vas v Sloveniji zadovoljil?

Odigrati bomo morali tako dobro, da bomo prišli do pozitivnega rezultata, ki nam bo omogočal nekakšno hipoteko za povratno tekmo in nam bo praktično že prinašal uvrstitev v nadaljevanje tekmovanja.

Kakšni so vaši cilji do konca lige prvakov?

Potovanje v Sloveniji predstavlja začetek zelo pomembne naloge, saj so dobri nastopi v ligi prvakov naš glavni cilj sezone, saj želimo popraviti lanski dosežek, ko smo na zaključnem turnirju v Pragi končali na nesrečnem četrtem mestu.

povzeto po uradni strani Lube Banca Macerata