Zaostanek za vodilnim v svetovnem pokalu Simonom Ammannom, ki je tekmo izpustil, je zmanjšal na 57 točk. Drugo mesto je zasedel Norvežan Anders Jacobsen, tretji pa je bil Nemec Michael Neumayer. Tekma se ni razpletla po okusu Roberta Kranjca, ki se je skupaj s Petrom Prevcem, Mitjo Mežnarjem in Primožem Piklom že odpravil v Vancouver. Jacobsen in Bjoern Einar Romoeren sta ga prehitela v skupni razvrstitvi. Sedaj zaseda enajsto mesto, zato se mu obeta, da bo moral na olimpijskih igrah v kvalifikacije. Sicer si je Romoeren zlomil mezinec na roki, ker je od jeze boksnil v steno, saj ni bil zadovoljen s skakanjem, ki ga je prikazal v Willingenu. Ogrožen je bil celo olimpijski nastop, a bo po operativnem posegu kljub temu v Kanadi lahko nastopil.

Jernej Damjan, edini od slovenskih olimpijcev, je sobotno tekmo končal na 14. mestu, nedeljsko ekipno pa izpustil. "Generalka za olimpijske igre je odlično uspela in ni mi žal, da sem se odločil za nastop v Nemčiji. Sam vedno pravim, da je tekma daleč najboljši trening in med sezono najraje nastopim na čim več tekmah. Poleg tega me na Willingen vežejo lepi spomini in tudi letos tekme nisem smel kar tako izpustiti," je povedal Jernej Damjan, ki se bo danes odpravil proti Vancouvru, in dodal: "Oba moja skoka sta bila kar solidna, morda je bil drugi nekoliko boljši, a sem imel malo smole. Drugače pa sem povsem blizu in mi zelo malo manjka do tistega pravega, super skoka." Točke je s 27. mestom osvojil tudi Robert Hrgota, medtem ko se Jurij Tepeš in Rok Urbanc nista uvrstila med najboljših 30.

Na nedeljski ekipni tekmi je druga slovenska postava, ki večinoma nastopa v celinskem pokalu, z Maticem Kramaršičem, Tepešem, Urbancem in Hrgoto v okrnjeni konkurenci nastopila zelo solidno. Mladi slovenski orli so se uvrstili na četrto mesto. Prehiteli so jih le Nemci, ki so zmagali prvič po petih letih, in Norvežani. Oboji so nastopali v najmočnejši zasedbi. Na tretje mesto so se uvrstili Avstrijci, ki so tekmovali brez Schlierenzauerja in ostalih olimpijcev. Slovenija je četrto mesto zasedla tudi v posebni razvrstitvi ekip na nemški turneji. Zmagali so Avstrijci in za nagrado dobili ček za 100.000 evrov.