Prvi je od slovenske ekipe danes v uvodni seriji nastopil Kramaršič (123,5 metra) in Slovenijo popeljal do petega mesta. Po nastopu Tepeša (131) so slovenski skakalci napredovali na četrto mesto in ga zadržali tudi po nastopih Roka Urbanca (124,5) in Roberta Hrgote (128).

Slovenski skakalci so v finalu vnovič nastopili uspešno - Kramaršič (123 m), Tepeš (126,5), Urbanc (118,5) in Hrgota (125) - in zadržali četrto mesto. Z današnjim uspehom so Slovenci obenem zadržali tudi četrto mesto na tako imenovani ekipni turneji "team tour", kamor štejejo tekmi v Oberstdorfu, preizkušnja v Klingenthalu in obe tekmi v Willingenu. Skupni zmagovalci in dobitniki nagrade v višini 100.000 evrov so Avstrijci.

V ospredju so Norvežani, vodilni po prvi seriji, in Nemci bili boj za zlato odličje, na koncu pa so se zmage, prve po petih letih, na veliko veselje domačih navijačev veselili domačini. Prav omenjeni dve reprezentanci sta nastopili v svojih najmočnejših olimpijskih postavah - za Nemčijo so skakali Michael Neumayer, Pascal Bodmer, Martin Schmitt in Michael Uhrmann, za Norveško pa Johan Remen Evensen, Tom Hilde, Anders Jacobsen in Björn Einar Romören.

V konkurenci na zadnji tekmi pred olimpijskimi igrami je bilo sicer kar 14 ekip, vendar so ekipe Avstrije, Finske, Japonske, Češke in Poljske skakale z "rezervno" postavo. Tudi slovenski potniki na olimpijske igre - Robert Kranjec, Jernej Damjan, Primož Pikl, Mitja Mežnar in Peter Prevc - se že pripravljajo na pot v Kanado.

Naslednja preizkušnja za skakalce bo olimpijska tekma 13. februarja.