Kot so poudarili na Prometno-informacijskem centru za državne ceste, na slovenskih cestah zaradi snega ni bilo posebnih težav. Sicer so se zgodile prometna nesreča na gorenjski avtocesti in dve na dolenjski, zaradi prometne nesreče na relaciji Lenart-Benedikt pa je bila cesta zaprta dve uri. Ob tem je nastala le materialna škoda, pojasnjujejo.

Dopoldne je na glavni cesti Razdrto-Podnanos-Ajdovščina in na hitri cesti Ajdovščina Razdrto promet ovirala tudi burja, ki je po njihovih navedbah pihala s hitrostjo do 106 kilometrov na uro.

Sicer je zaradi snežnih razmer na cesti Ajdovščina-Col-Črni Vrh-Godovič prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike, izločanje tovornih vozil pa poteka na cesti Soteska-Črmošnjice-Črnomelj.

Kot pojasnjujejo na Agenciji RS za okolje, je več snega zapadlo v visokogorju, na Voglu so ga namerili 30 centimetrov. Po njihovih napovedih bodo v nedeljo zjutraj padavine povsod ponehale. V ponedeljek in torek se nam obeta suho vreme z nekaj sonca ter nekaj megle in nizke oblačnosti po nižinah. Jutranje temperature se bodo v prihodnjih dneh spustile do minus pet stopinj Celzija, čez dan pa bodo nekaj stopinj nad ničlo. Sredi prihodnjega tedna pa lahko zopet pričakujemo sneg.