Sobota, 6. februarja

Na Ptuju bodo slovesno odprli tradicionalno 50. kurentovanje, na katerem bo ptujski župan Štefan Čelan začasno predal oblast v mestu princu karnevala plemenitemu Bernardu Ptujskemu. V Benetkah se bo po zgledu Ptuja začel njihov festival.

Nedelja, 7. februarja

V Cankarjevem domu bo državna slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku s podelitvijo Prešernovih nagrad in nagrad Prešernovega sklada.

Iz Cape Canaverala bo poletelo vesoljsko plovilo Endeavour, ki bo na Mednarodno vesoljsko postajo odneslo še zadnji povezovalni del.

Predsednik republike Danilo Türk bo sprejel predstavnike slovenske manjšine v Italiji, Avstriji in na Madžarskem.

Drugi krog predsedniških volitev v Ukrajini. Za zmago se bosta udarila Julija Timošenko in Viktor Janukovič.

Ponedeljek, 8. februarja

Slovenski kulturni praznik in dela prost dan.

Na Gospodarskem razstavišču bodo odprli mednarodni strokovni sejem gastronomije, pijače, kave, slaščičarstva, pekarstva, gostinsko-hotelske opreme, sladoleda in vina.

Torek, 9. februarja

Parlamentarni odbor za okolje bo "zaslišal" profesorja za potrese Roka Žarnića, ki ga DeSUS in predsednik vlade predlagata za novega ministra za okolje. Ves dan bo zasedal tudi odbor za obrambo, kateremu bo ministrica za obrambo Ljubica Jelušič najprej poročala o razhajanjih v ministrstvu in v vojski. Govorili bodo tudi o opremljanju varnostnih sil Republike Kosovo.

Evropski parlament bo glasoval o novi komisiji pod vodstvom Joseja Manuela Barrosa.

Četrtek, 11. februarja

Državni zbor se bo sestal na že 19. izredni seji v tem mandatu. Na zahtevo poslancev SLS in SDS bodo razpravljali o neobjavljenih razpisih za črpanje denarja iz proračuna EU. Razpis je bil medtem že objavljen, SLS in SDS pa sta zaradi uradnega mnenja pravne službe, da državni zbor za to ni pristojen, umaknili predlog sklepa, naj vlada odstavi namestnico ministra za razvoj Mitje Gasparija Andrejo Jerina.

Petek, 12. februarja

Državni zbor bo verjetno izredno sejo nadaljeval z imenovanjem novega ministra za okolje ter z razpravo o izhodni strategiji vlade ter z njo povezanih zakonih. Med njimi o zakonu o minimalni plači ter zakonu o podaljšanju veljavnosti znižanja funkcionarskih plač.

Ponoči se bodo v kanadskem Vancouverju začele zimske olimpijske igre.