Dober dan, najhitrejši Slovenec. Se počutite kot najhitrejši ali zgolj kot hiter?

Po rekordih se še imam za najhitrejšega. Po letošnjih dosežkih pa sem hiter. Upam, da bom čimprej najhitrejši.

Na prvi tekmi ste na 60 m tekli 6,83, na drugi 6,80, na tretji 6,77. Če boste napredovali po tri stotinke, bo morala biti sezona kar dolga, da se boste približali slovenskemu rekordu (6,58)?

Ravno o tem smo se pogovarjali pred kratkim na treningu. Vendarle upam, da bom napredoval hitreje. Toda glavna novost je ta, da si v tej sezoni nisem naložil časovnih bremen.

Kako to?

Lani sem si naložil veliko breme, ko sem napovedal, da me na dvoranskem evropskem prvenstvu v Torinu zanima kolajna. Izkupiček je bil zelo slab. Ker zadnja leta v dvorani nisem napredoval, sem se odločil, da skušam letos med pripravljalnim delom končati fakulteto. Bilo je precej stresno. Morda sem tudi zato večkrat zbolel. Toda z vsem skupaj sem zadovoljen, saj mi je breme zadnjih izpitov dolgo ležalo na grbi. Sedaj v miru stopnjujem pripravljenost. Tekmoval bom na močnem mitingu v Düsseldorfu (tekma je bila predvčerajšnjim - op. p.), prihodnji teden me čaka nastop v Leipzigu ali Budimpešti, 20. februarja bo državno prvenstvo v Ljubljani. Kasneje pa bo do svetovnega prvenstva v Dohi precejšnja tekmovalna praznina, ki še ne vem, kako jo bom izkoristil, saj na sporedu ni veliko dobrih mitingov. Eden je v Lievinu, a imam občutek, da bodo tam želeli tekmovati vsi najboljši.

Če bi na eni od tekem dosegli vrhunski rezultat, bi imeli gotovo zagotovljen nastop tudi v Lievinu...

To nedvomno drži. Morda ga bom pa dosegel. Stremim predvsem k avtomatičnosti, ki me je krasila v najboljših rezultatskih letih. Te prvine v zadnjih letih ne najdem. Če jo bom, bom lahko zelo hiter.

Morda tako hiter, da se približate slovenskemu rekordu, kar obeta vrhunske rezultate?

Morda. Osebne rekorde sem postavljal na svetovnih prvenstvih, posledično pa so bile uvrstitve odlične.

Cilj na svetovnem prvenstvu v Katarju (od 12. do 14. marca)?

Želim si, da bi mi v Dohi uspel najboljši tek sezone. Bremena si nisem naložil.

Kot nekdanji alpski smučar gotovo spremljate rezultate. Boste olimpijske igre v Vancouvru spremljali in kakšne rezultate napovedujete?

Seveda bom spremljal. Najbolj sem se v tej sezoni razveselil uspeha Andreja Šporna na smuku v Kitzbühlu. Veliko trenira pri nas v Ljubljani in dobro se spominjam, kako je lani spomladi še šepal. Njemu in Andreju Jermanu iz srca privoščim, da bi jima uspelo tudi na največji tekmi na svetu.