Skube je bil skupaj s smučarko prostega sloga Nino Bednarik izbran v slovensko olimpijsko odpravo, kljub temu, da ni izpolnil norme.

"Zelo zadovoljen sem, ker grem na olimpijske igre. Imel bom izkušnjo več za naslednje olimpijske igre, ko bom bolj konkurenčen v boju za najvišja mesta. V Vancouvru bom dal vse od sebe. Upam na dobre vožnje in mislim, da mi lahko uspe kakšen vidnejši rezultat," je za STA s treninga v Kranjski Gori dejal 21-letni Škofjeločan, ki se je prav letos na slalomu na Sljemenu veselil svojih prvih točk na tekmah svetovnega pokala.

Največji uspeh je mladi smučar vpisal leta 2007, ko je na mladinskem svetovnem prvenstvu v Flachau premagal vso konkurenco in osvojil naslov mladinskega svetovnega slalomskega prvaka. Takrat je premagal tudi avstrijskega čudežnega dečkaa Marcela Hirscherja, ki je v tej sezoni zmagal na dveh tekmah svetovnega pokala, slavil je na veleslalomih v Kranjski Gori in Val d'Iseru.

Skube, razen na Sljemenu, v tej zimi na tekmah svetovnega pokala ni vpisal vidnejšega rezultata, zato pa je bil tretji na slalomu za evropski pokal v Banskem ter deveti na slalomu za evropski pokal v Val Thorensu. Leta 2007 se je udeležil slalomskega finala svetovnega pokala alpskih smučarjev v švicarskem Lenzerheideju ter se veselil 22. mesta.

Član SK Alpetour upa, da se bodo treningi obrestovali tudi na tekmah najvišje ravni in da se mu bosta izšla oba prihodnja velika nastopa, največja v karieri. "Trdo treniramo, forma bo v Vancouvru zelo dobra. Na startu bom skušal biti zelo sproščen, saj pravzaprav nimam česa izgubiti. Napadal bom na vso moč in upam, da mi bo 'ratala' ena odlična vožnja," je recept za uspeh opisal Skube, ki bo treniral in 'pilil' formo naslednje dni v Kranjski Gori. Pred odhodom čez lužo bo nastopil na štirih tekmah evropskega pokala, dveh slalomih in dveh veleslalomih, najprej v Maribelu v Franciji in nato še nemškem Oberjochu.

"Potem bo še kakšen trening, 15. februarja pa letim v Kanado, kjer bomo najprej opravili nekaj treningov za nastavitve smuči temu bo sledilo še zadnje piljenje forme; 21. februarja pa me čaka olimpijski nastop v veleslalomu in 27. še v slalomu," je napovedal Skube.