"Vesela sem, kot že dolgo ne. V Vancouvru pa ne mislim samo nastopiti, ampak zaupanje tudi upravičiti," meni 27-letna Škofjeločanka, ki bo nastopila na svojih drugih olimpijskih igrah, na prejšnjih v Torinu je zasedla 24. mesto.

Njen drugi zaporedni olimpijski nastop je obliž na rane, ki jih je v letošnji sezoni doživljala. Najprej si je avgusta zlomila nogo na treningu v Zermattu, nato ni in ni mogla do forme, s katero bi lahko prišla do olimpijske norme. Letos se je le enkrat uvrstila med dobitnice točk, v Calgaryju je zasedla 29. mesto.

"S sezono nikakor ne morem biti zadovoljna, kljub poškodbi sem mislila, da bodo rezultati vendarle boljši. A 30 dni treninga pred začetkom sezone je bilo občutno premalo. Moje tekmice jih v neolimpijskih sezonah zberejo 60 in več, koliko šele v olimpijski. Tako menim, da drugače niti ni moglo biti, še posebno, ker sem ves čas smučala z bolečinami. A zametki napredka so se na zadnjih tekmah že kazali, seveda pa upam, da bom v Vancouvru prava," meni članica ŠD Grbina.

Da je v svojih mislih nastop v Kanadi pred časom že prekrižala, kaže tudi dejstvo, da na zadnji tekmi svetovnega pokala v Lake Placidu ni niti nastopila: "Menili smo, da smo dokončen rok za lovljenje norme že zamudili. Zato zaradi stroškov nismo še enkrat potovali. A naš odbor je, ko je videl, da so na seznamu tudi drugi, ki norme niso izpolnili, ukrepal. Najprej je njegovo željo izpolnila Smučarska zveza Slovenije, nato še OKS."

Bednarikova bo v Cypress Mountain, ki bo gostil olimpijsko tekmo, odpotovala v petek 5. februarja (njen trener Aleš Špan bo prišel dva dneva pozneje). Že 7. februarja bo začela s treningi, nastop pa bo imela 14. februarja: "Doslej se je izkazalo, da za prilagoditev potrebujem nekaj več časa kot drugi. Zato je res odlično, da bom na prizorišču trenirala sedem dni. Tudi od teh zadnjih treningov pričakujem veliko, opravila jih bom opravila z veliko motivacijo. Predvsem moram delati na hitrosti, ki je bila letos moja šibka točka. Od skokov bom na tekmi izvedla obrat za 360 stopinj in salto nazaj," je svoje načrte obrazložila Bednarikova.