Omenjene nagrade veljajo za nastope v individualnih panogah. Olimpijski komite Slovenije bo zlato nagradil z 20.000 evri, srebro s 17.500, bron pa s 15.000 evri, kar je toliko, kot so na zadnjih igrah v Pekingu dobili Primož Kozmus, Sara Isakovič, Vasilij Žbogar, Lucija Polavder ali Rajmond Debevec.

Ob tem odgovorni na Olimpijskem komiteju Slovenije pravijo, da višina denarnih nagrad še ni dokončna. "Nagrade še niso dokončne, ker smo se odločili večji vložek nameniti za priprave športnikov. Znesek nagrad bo določen, potem ko bodo znana pridobljena sredstva od države in ocenjeni stroški prevoza," je za STA povedal Blaž Perko, direktor športa na OKS in pomočnik vodje slovenske delegacije v Vancouvru.

Ministrstvo za šolstvo in šport je v primerjavi z zadnjimi olimpijskimi igrami povečalo nagradni sklad, in sicer za dobrih 25 odstotkov. Tako je zlata medalja v Vancouvru vredna 24.600 evrov, srebrna 16.400 in bronasta 8200 evrov. V ekipni konkurenci se vsakemu članu ekipe izplača nagrada v višini 75 % nagrade v posamični konkurenci, trenerju športnika pa se izplača nagrada v višini 50 odstotkov nagrade, določene za nosilce olimpijskih medalj v posamični konkurenci.