Matjaž Rakovec bo vodil Hokejsko zvezo Slovenije

Ko smo Matjaža Rakovca, predsednika uprave Zavarovalnice Triglav, vprašali, če bo sprejel ponudbo za vodenje Hokejske zveze Slovenije (HZS), je odločno odgovoril: "Da. Z Nestlom Aljančičem se zelo dobro razumeva, ponudil mi je vodenje HZS, zame je to zanimiv izziv. Ljudje, ki vodimo firme, v katerih ima svoj delež država, ne smemo le dajati denarja v šport, ampak tudi prevzemati ključne funkcije in nadzirati njegovo porabo."

Rakovec, ki je v mladosti igral hokej na ledu, kot funkcionar je deloval v vaterpolskem športu, v katerem še vedno sodi na največjih mednarodnih tekmah, ko mu čas dopušča, naj bi funkcijo predsednika HZS prevzel maja, torej po koncu svetovnega prvenstva skupine B v Ljubljani. Za svetovno prvenstvo drugega kakovostnega razreda aprila v Ljubljani vlada veliko zanimanje med navijači. Madžari so želeli kupiti kar 2500 vstopnic. Eden izmed sodnikov, ki je sodil tekmo lige EBEL v Ljubljani, je prišel v dvorano Tivoli s šopom evrov in spraševal, kje lahko kupi vstopnice. Ko so njegovi znanci in prijatelji izvedeli, da bo sodil v Ljubljani, mu je kar 50 ljudi dalo denar, da za njih kupi vstopnice, a ena oseba ne more kupiti takšnega števila kart, ker posameznik lahko kupi največ šest vstopnic za eno tekmo. 

Ilievski prekaša Bečiroviča

Da je vodstvo Uniona Olimpije s košarkarji pred sezono podpisalo bajne pogodbe, je znano že bežnim opazovalcem tega športa. Namen teh je bil zvabiti kakovostne košarkarje nazaj v Tivoli, kar se je s prihodom Sanija Bečiroviča in Vlada Ilievskega tudi zgodilo. Ko je prvi že pred slabim mesecem dni zapustil Tivoli, so se začele govorice o višini njegovega mesečnega prihodka. Številka 50.000 evrov je marsikoga presenetila, toda naslednji podatek je še bolj šokanten: Vlado Ilievski namreč zasluži še 5000 evrov več! Resničnost tega podatka bo bržčas ostala zavita v tančico skrivnosti, saj plače slovenskih športnikov niso obravnavane kot javni podatki, je pa lahko znana slovenska firbčnost ob prebiranju teh vrstic vsaj delno potešena. 

Slovenci ujeti v Kostelićeve zanke

Prvo veleslalomsko progo na 49. pokalu Vitranc je postavil hrvaški trener Ante Kostelić, ki je znan po svojih pasteh, v katere se večkrat ujamejo avstrijski smučarji. V Kranjski Gori smo slišali, da gre njegov način postavljanja v nos moškemu šefu svetovnega pokala Günterju Hujari. Po besedah delavcev na progi je bilo v petek zvečer v Podkorenu pestro. Ena od anekdot je krožila, da si je Gips najprej 15 minut zapenjal smučarske čevlje in s tem spravljal Hujaro v obup. Ko je Nemec Hrvatu povedal, da ima le eno uro časa za postavitev in je zapenjanje pancerjev všteto v določen čas, je Kostelić malce pohitel, a s postavitvijo vrat še ni bilo konec težav. Ena vrata so bila namreč postavljena dva metra dlje od maksimalne dolžine, tako da so bili potrebni popravki. Kostelićeve zanke pa so občutili predvsem slovenski smučarji, saj do cilja niso prišli kar štirje.