Drugi polet na včerajšnji tekmi je bil boljši od prvega.

Bil sem zelo sproščen. Za menoj je zelo lep dan, predvsem zaradi zadnjega poleta, ki je bil resnično super. V prvem sem naredil manjšo napako, a se je vse lepo izšlo. Nekoliko večja razlika do prvih dveh Norvežanov je nastala, ker se je žirija z zaletnim mestom znova poigrala z najboljšo deseterico.

Ali vam je kaj odleglo, ko Schlierenzauer in ni poletel v dno letalnice, ampak je pristal pri 197 in 192,5 metra.

Ko sem se peljal z žičnico na zaletišče, sem si želel samo to, da bo Schlierenzauer uvrščen za menoj. Takoj, ko je napravil krajši polet, sem imel dober občutek. Res je tudi to, da smo imeli takrat vsi težje razmere, saj vetra praktično ni bilo, tako da je bilo težko poleteti resnično daleč.

Na moštveni tekmi vam je uspel neverjeten polet kar 226 metrov, kar bi bil tudi rekord letalnice, a ste padli.

Padel sem, ker je bilo na letalnici ogromno novega snega, zato me je pri doskoku ustavilo. Kljub padcu strahu nisem občutil in neznansko sem užival, saj sem se zavedal, da sem poletel 20 in več metrov kot tekmeci.

Zdaj se vračate na normalne skakalnice.

V Oberstdorfu sem zelo užival, lepo letel, zdaj grem lahko sproščeno naprej. Že v Zakopanah sem dokazal, da sem lahko dober tudi na skakalnicah, saj sem imel nekajkrat najdaljši skok. Na tekmi sem bil enostavno preveč utrujen, zato me noge niso prav ubogale. Zdaj bom pazil, da bom dovolj spočit, potem bom lahko spet posegal po super uvrstitvah tudi na normalnih skakalnicah.